Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Promotie: Triple Studie onder HIV-patiënten

Datum nieuwsfeit: 13-04-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Universiteit van Amsterdam
Titel The 'Triple Study'. Viral dynamics and immune reconstitution in HIV infection during potent antiretroviral therapy
Datum donderdag 13-04-2000
Tijd 12:00 uur

Promovendus D.W. Notermans

Promotors prof. dr. S.A. Danner en prof. dr. J. Goudsmit
Notermans bespreekt de resultaten van de zogeheten Triple Studie onder HIV-patiënten. Bij deze behandeling worden drie antivirale middelen ingezet om het aidsvirus af te remmen, twee daarvan zijn medicamenten die het viruseiwit reverse transcriptase remmen, de derde is een proteaseremmer. Na 24 weken was bij de patiënten een krachtige daling zichtbaar van de hoeveelheid virus. Ook steeg het aantal CD4-cellen, de T-helpercellen die de afweer reguleren. De therapie veroorzaakte wel aanzienlijke bijwerkingen, waardoor een kwart van de deelnemers na 24 weken niet meer deelnam aan de studie. De Triple-therapie blijkt de vermenigvuldiging van HIV weliswaar stevig te onderdrukken, maar toch niet volledig.

Locatie

Aula van de UvA, Singel 411 (hoek Spui) te Amsterdam. De parkeermogelijkheden in de naaste omgeving zijn zeer beperkt. Vanaf het Centraal Station is de Aula te bereiken met tramlijnen 1, 2 en 5, halte Spui.

Toegang

Gratis

.. (webmaster@uva.nl)
Bron: UvA Agenda

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie