Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Interim-directeuren bij Rijksluchtvaartdienst benoemd

Datum nieuwsfeit: 13-04-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
MINVENW

13 april 2000

Persberichten 2000

INTERIM-DIRECTEUREN BIJ RIJKSLUCHTVAARTDIENST BENOEMD

In het reorganisatieproces, dat momenteel gaande is bij de Rijksluchtvaartdienst, zijn twee interim-directeuren benoemd. Het gaat om tijdelijke benoemingen bij de nieuwe onderdelen Nederlandse Luchtvaart Autoriteit en de Handhavingsdienst Luchtvaart.

Als interim-directeur Nederlandse Luchtvaart Autoriteit is benoemd W. van der Molen (63). Hij was tot 1997 algemeen directeur Hulpverleningsregios Haaglanden en commandant van de brandweer in Den Haag. Daarna begon Van der Molen een adviesbureau voor beleidsontwikkeling, interim- en projectmanagement. Hij heeft ruime ervaring met het leiden van complexe organisaties en met de overheid.

F. Vogelpoel (58) is benoemd tot interim-directeur Handhavingsdienst Luchtvaart. Vogelpoel heeft carrière gemaakt bij de Koninklijke Luchtmacht. Zo is hij sous-chef Operatiën bij de staf van de luchtmacht geweest. Hij heeft op het militaire hoofdkwartier van de Navo in Bergen (België) gewerkt en zijn actieve diensttijd bij defensie afgesloten als Gouveneur van de Koninklijke Militaire Academie. Momenteel is Vogelpoel interim-directeur van de luchthaven Enschede Airport Twente.

De reorganiserende Rijksluchtvaartdienst krijgt drie nieuwe directies. Naast de twee genoemde, is er ook een directie Luchtvaartbeleid. Voor de leiding van deze directie is ir. J.P.J.M. Remmen voorgedragen, die al een directeursfunctie bij de RLD bekleedt.

De Nederlandse Luchtvaart Autoriteit wordt gehuisvest in het kantoor aan de Saturnusstraat in Hoofddorp. De Handhavingsdienst Luchtvaart wordt ondergebracht in het gebouw Triport 1 op Schiphol-centrum. De directie Luchtvaartbeleid is ondergebracht in het departementsgebouw aan de Plesmanweg in Den Haag.

Er wordt naar gestreefd de Handhavingsdienst Luchtvaart per 1 mei 2000 van start te laten gaan en de twee andere directies op 1 juni.

Twee directies, de Nederlandse Luchtvaart Autoriteit en de Handhavingsdienst Luchtvaart, gaan met de Scheepvaartinspectie en Rijksverkeersinspectie deel uitmaken van de nieuw te vormen Inspectie Verkeer en Waterstaat (IVW). Onder leiding van een inspecteur-generaal worden de uitvoerings- en handhavingstaken van het ministerie gebundeld en ondergebracht in de Inspectie Verkeer en Waterstaat, die naast de directoraten-generaal gaat functioneren. Naar verwachting wordt medio dit jaar de inspecteur-generaal benoemd en gaat de IVW op 1 januari 2001 van start.


reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie