Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Maetis nieuwe naam van Avios en Twaalf Provincien

Datum nieuwsfeit: 13-04-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

MAETIS

MAETIS NIEUWE NAAM VAN AVIOS EN TWAALF PROVINCIEN

Capelle aan den IJssel, 13 april 2000

Versnelde reintegratie bespaart 12,7 miljoen

MAETIS NIEUWE NAAM VAN GEFUSEERDE

AVIOS ARBO EN DE TWAALF PROVINCIEN

Maetis is de nieuwe arbodienst, ontstaan uit een fusie tussen Avios arbo en De Twaalf Provincien. De directie wordt gevormd door Fons Bartray (Avios arbo) en Henry Harmsen van der Vliet (De Twaalf Provincien). De organisatie begeleidt 930.000 werknemers in Nederland en heeft 808 medewerkers (fte) in dienst. Het afgelopen jaar realiseerde de arbo-onderneming een omzet van 146 miljoen gulden en een resultaat na belasting van 10,7 miljoen gulden.
Door de fusie is een arbo-organisatie ontstaan die de derde plaats bekleedt in Nederland. Dankzij de schaalgrootte kan Maetis meer investeren in de kwaliteit van haar dienstverlening. Bovendien is de nieuwe arbo-onderneming beter opgewassen tegen de huidige concurrentie. Maetis beschouwt de schaalvergroting als een belangrijke stap in de richting van het actief voorkomen en terugdringen van ziekteverzuim. De schaalvergroting zal eveneens leiden tot een verhoging van de efficiency en het rendement. De integratie is in een vergevorderd stadium zodat presentatie van de nieuwe organisatie gerechtvaardigd is. De organisatie is marktleider in de gezondheidszorg en heeft een vooraanstaande positie in de bouwnijverheid en het MKB. In totaal zijn er 61.000 bedrijven in Nederland die een arbocontract hebben afgesloten met Maetis.

INTEGRALE DIENSTVERLENING

Integrale dienstverlening is het sleutelwoord voor de organisatie. Maetis richt zich met haar activiteiten vooral op preventie, versnelde reintegratie van zieke werknemers en het adviseren van bedrijven op het gebied van arbodienstverlening. De organisatie heeft goede afspraken gemaakt met interventiebedrijven zoals de Rug AdviesCentra en 'burnoutspecialist' Hoogduin, Schaap en Kladler. Door dergelijke samenwerkingen met specialisten, worden onnodige wachttijden voorkomen. Bovendien vindt er geregeld overleg plaats met verzekeraars en bijvoorbeeld de uitvoeringsinstanties in de sociale zekerheid, de uvi's.

EIGEN REINTEGRATIEBEDRIJF

Maetis heeft een eigen reintegratiebedrijf als onderdeel van haar dienstverlening en zal dat bedrijf in de toekomst verder ontwikkelen. Dankzij de werkzaamheden van het reintegratiebedrijf werd bij klanten van Maetis het afgelopen half jaar al 12,7 miljoen gulden bespaard op de verzuimkosten. Door alles in één hand te houden, is de kans op een succesvolle terugkeer in het arbeidsproces een stuk groter. Een en ander betekent wel dat al vanaf de eerste dag van het verzuim wordt nagedacht over de wijze waarop de werknemer kan terugkeren in het arbeidsproces. Het houdt ook in dat een goed advies aan werkgevers en een consulterende rol voor de arbodiensten essentieel is.
ARBOZORG LOONT

Aandacht voor arbeidsomstandigheden loont, aldus cijfers van Maetis over de afgelopen periode. Uit onderzoek blijkt dat klanten van Maetis die beperkt gebruik maken van de dienstverlening, een ziekteverzuim hebben dat beduidend hoger ligt dan gelijkwaardige bedrijven die een degelijk arbobeleid voeren.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie