Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Kamervragen over verplichte inschakeling Arbodiensten

Datum nieuwsfeit: 13-04-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Tweede Kamer der Staten Generaal

vragenformulier 13 april 2000


2990009870

Vragen van het lid Stroeken (CDA) aan de staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, dhr. Hoogervorst, over de verplichte inschakeling van Arbodiensten. (Ingezonden 13 april 2000)


1

In verschillende recente publicaties en onderzoeken worden de Arbodiensten ter discussie gesteld. Kent u de artikelen «Een gedwongen huwelijk» over zes jaar samenwerking tussen werkgevers en Arbodiensten en «Arbodiensten weerleggen kritiek op functioneren»? 2)


2

Bent u van mening dat terugdringen van het ziekteverzuim voor Arbodiensten een belangrijk taak is?


3

Kleinere werkgevers blijken Arbodiensten vaak te zien als iets dat hen niets aangaat. Is er sprake van een gedwongen huwelijk? Wat kunt u doen om deze indruk weg te nemen?


4

Wat vindt u van het idee om in contracten prikkels in te bouwen (lager ziekteverzuim, financieel belonen en omgekeerd)? Of ziet u deze mogelijkheid als een zaak van alleen werkgevers en werknemers?


5

Vindt er monitoring plaats bij Arbodiensten wat betreft percentage ziekteverzuim per dienst en het percentage WAO-ers? Zo neen, verdient dit aanbeveling voor de toekomst?


6

Nu uit onderzoek blijkt dat 70% van de werkgevers ook bij opheffing van de verplichting de Arbodienst aan zouden houden, is het dan niet verstandig de verplichte relatie met Arbodiensten minder stringent te formuleren, bijvoorbeeld voor kleinere bedrijven?

Forum 9 maart jl.

Het Financieele Dagblad 6 april jl.

Copyright Tweede Kamer der Staten Generaal

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie