Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

'Publieke dienstverlening aan ondernemers te versnipperd'

Datum nieuwsfeit: 13-04-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie EZ


Ministerie van Economische Zaken
Berichtnaam: Persbericht
Nummer: 066
Datum: 13-04-2000

JORRITSMA: PUBLIEKE DIENSTVERLENING AAN ONDERNEMERS NOG TE VERSNIPPERD

"De publieke dienstverlening is nog steeds behoorlijk versnipperd. Ondernemers moeten eindeloos shoppen langs gemeenten, Kamers van Koophandel, de belastingdienst, waterschappen, provincies, de Economische Voorlichtingsdienst, Senter en zelfs de Europese Unie. Elk loket heeft natuurlijk zijn eigen openingstijden, aparte formulieren en specifieke procedures. Ondernemers worden daar gek van. Het kost ze te veel tijd. We moeten een einde maken aan deze versnippering. We moeten onze diensten zó aanbieden, dat een ondernemer maar een keer hoeft aan te kloppen. En in een klap klaar is. Wat ons voor ogen staat is kortom een bedrijvenloket. Dat kan een echt, fysiek loket zijn. Of een virtueel loket op Internet. Maar het moet in ieder geval een plek zijn waar je als ondernemer moet zijn voor het totale pakket aan overheidsdiensten".
Dit betoogde minister Jorritsma van Economische Zaken bij de opening van de startconferentie Bedrijvenloket op 13 april 2000 in Amsterdam.
Het project Bedrijvenloket bestaat uit drie fasen. Vorig jaar is de voorbereidingsfase uitgevoerd. Dit leidde onder meer tot de selectie en start van drie voorhoedeprojecten in Noordwest-Holland, Drenthe en Stad Groningen. Dit jaar en volgend jaar wordt de tweede fase uitgevoerd. Daarin staan centraal de realisatie van tenminste drie werkende bedrijvenloketten, de ontwikkeling van algemeen bruikbare instrumenten en kennisuitwisseling ten behoeve van toekomstige bedrijvenloketten. De derde fase start in 2002 en is gericht op realisatie van een landelijk netwerk van Bedrijvenloketten.

Minister Jorritsma benadrukte in haar toespraak dat bij de opzet van bedrijvenloketten nadrukkelijk is gekozen voor een aanpak die dicht bij de ondernemer begint. Geen Haagse blauwdruk, maar experimenteren en leren in de regio. Daarbij speelt de visie en de stem van de klant - de ondernemer - vanaf het begin een centrale rol. De startconferentie heeft daarbij als doel managers en bestuurders van publieke dienstverleners te informeren over het project bedrijvenloket en de stand van zaken bij de drie voorhoedeprojecten.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie