Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

'Betaald parkeren op zondag in Breda is niet misleidend'

Datum nieuwsfeit: 13-04-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Breda


GEMEENTE BREDA MAAKT KOOPZONDAGEN VOLDOENDE DUIDELIJK KENBAAR

Het Gerechtshof in Den Bosch heeft de gemeente Breda in het gelijk gesteld in een geschil over betaald parkeren op koopzondag. Volgens de rechter maakt de gemeente de koopzondagen voldoende kenbaar. Daardoor kan iedereen weten dat op zo'n moment betaald parkeren van kracht is.

Een inwoonster van Breda had bezwaar aangetekend tegen een naheffingsaanslag. Die kreeg ze omdat ze op een koopzondag in mei 1998 in de binnenstad haar auto had geparkeerd zonder te betalen. Zij zou niet geweten hebben dat het koopzondag was en het zou ook niet duidelijk kenbaar zijn gemaakt. Gelet op de publicatie in het Stadsblad en de vermelding op de gele aanduidingsborden op alle toegangswegen naar het centrum stelde het Gerechtshof dat de gemeente de koopzondagen voldoende bekend maakt.

Vanaf komend najaar gaat de gemeente Breda overigens koopzondagen en andere informatie over parkeren aangeven via dynamische tekstborden, die worden aangesloten op het bestaande computergestuurde parkeerverwijssysteem. Aansluiting op dat systeem werkt efficiënter en is meer van deze tijd. Bovendien kan de gemeente naast informatie over koopzondagen ook andere tekst weergeven over evenementen, verwijzingen naar andere terreinen en dergelijke. De huidige gele aanduidingsborden moeten handmatig worden opengeklapt en gesloten. Bij wijze van proef is inmiddels één computergestuurd bord aangeschaft voor de drukste invalsweg, de Claudius Prinsenlaan. Er zit een lange levertijd op, maar naar verwachting kan het bord in september worden geplaatst. Als de proef slaagt zal de gemeente op alle grote invalswegen dynamische tekstborden plaatsen.

Breda, 11 april 2000

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie