Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

KUN-promotie: Kwaliteitsvergelijking gynaecologenpraktijken

Datum nieuwsfeit: 13-04-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Hieronder vindt u een aankondiging van een promotie die in april 2000 plaatsvindt aan de Katholieke Universiteit Nijmegen. De academische plechtigheden worden gehouden in het Aula/Congresgebouw, Comeniuslaan 2, Nijmegen (tenzij anders vermeld). Als u meer informatie wenst over (een van) deze gebeurtenissen kunt u contact opnemen met de Dienst Communicatie en Marketing van de KUN, Afdeling Communicatie, tel: (024) 361 60 00 of 361 22 30.

13-04-2000 Kwaliteitsvergelijking van gynaecologenpraktijken 15:30 uur Mw. P.M. Elferink -Stinkens
Promotie op het gebied van de Medische Wetenschappen Titel van het proefschrift: Quality management in obstetrics. Reporting population adjusted intervention and mortality rates Promotor: Dhr. prof. dr. J.M.W.M. Merkus
Copromotores: Dhr. dr. R. Brand (UL)
Dhr. dr. O.J.S. van Hemel (Delft)
Handelseditie: Eburon, Delft, tel: (015) 213 14 84, fax (015) 214 68 88
Woonplaats: Rijswijk
In het boek is de opzet en uitvoering beschreven van een onderlinge kwaliteitsvergelijking van gynaecologenpraktijken op het gebied van verloskunde. In Nederland verricht men in sommige gynaecologenpraktijken ruim tweemaal zoveel verloskundige ingrepen (vacuümextracties, keizersneden) als in andere praktijken. Echter, de patiëntenpopulaties verschillen, zodat deze cijfers niet zomaar vergeleken kunnen worden. Naar sommige praktijken worden bijvoorbeeld meer zwangere vrouwen met verhoogd risico verwezen (zoals in geval van meerlingen, stuitliggingen). Dit boek beschrijft de toepassing van een methode om resultaten van praktijken op een verantwoorde manier te vergelijken, waarbij rekening gehouden wordt met de populatie-verschillen. Daardoor kan deze vergelijking een weerspiegeling vormen van de onderliggende geleverde kwaliteit van zorg. Deze methode kan ook worden toegepast in andere disciplines, mits men beschikt over voldoende, uniform vastgelegde gegevens. De gynaecologen worden over hun berekende (absolute en relatieve) praktijkresultaten geïnformeerd. Dit biedt hen een handreiking om de oorzaak van een eventueel afwijkend beleid te onderzoeken en hun beleid zonodig bij te stellen. Zo kan de beroepsgroep de kwaliteit van de geleverde verloskundige zorg op een nog hoger niveau brengen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie