Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Promotie: Prijsbepaling van milieugoederen

Datum nieuwsfeit: 14-04-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Universiteit van Amsterdam
Titel Monetary valuation of environmental goods
Datum vrijdag 14-04-2000
Tijd 12:00 uur

Promovendus mw. B.E. Baarsma

Promotors prof. dr. J.G. Lambooy en prof. dr. B.M.S. van Praag
De meeste milieugoederen, zoals schoon water of een natuurgebied, hebben geen of een te lage prijs. Dit kan leiden tot overconsumptie van deze goederen, waardoor ze vervuild raken of er in de toekomst simpelweg niet meer zijn. Een methode om de prijs van deze goederen te bepalen, is de contingent valuation-methode. Deze methode is veruit de populairste onder de waarderingsmethoden en heeft ook een soort monopoliepositie. De promovenda relativeert deze positie en introduceert en test een aantal alternatieve waarderingsmethoden in twee empirische onderzoeken. Het eerste onderzoek heeft betrekking op de tegenwaarde van het verlies aan recreatie- en natuurwaarden in het IJmeer met de komst van de nieuwe woonwijk IJburg. Het tweede onderzoek handelt over geluidhinder in de omgeving van Schiphol.
Locatie

Aula van de UvA, Singel 411 (hoek Spui) te Amsterdam. De parkeermogelijkheden in de naaste omgeving zijn zeer beperkt. Vanaf het Centraal Station is de Aula te bereiken met tramlijnen 1, 2 en 5, halte Spui.

Toegang

Gratis

.. (webmaster@uva.nl)
Bron: UvA Agenda

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie