Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Overleg vereniging dorpsbelangen Enumatil en B&W Leek

Datum nieuwsfeit: 14-04-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Leek

Persinfo gemeente Leek, 14 april 2000

afdeling Bestuurscontacten
tel. 0594 - 551569
fax. 0594 - 517512
E-mail (info@leek.nl)
Internet www.leek.nl

OVERLEG VERENIGING DORPSBELANGEN ENUMATIL EN COLLEGE BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN LEEK

Op 4 april jl. is er in De Molen te Enumatil overleg geweest tussen de vereniging dorpsbelangen Enumatil en het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Leek. Tijdens deze bijeenkomst zijn o.a. de volgende zaken besproken:

Verkeersveiligheid / 60 km-project.
De vereniging heeft gevraagd wat er specifiek staat te gebeuren voor Enumatil in het kader van de verkeersveiligheid. Voor Enumatil is voorzien in de maatregel dat er binnen de bebouwde kom molgoten zullen komen. Langs de Pasop zullen ook voorzieningen worden aangebracht om het verkeer te ontmoedigen. Er moeten nog nadere afspraken worden gemaakt over de kostenverdeling. Afhankelijk hiervan besluit de gemeente wanneer welke plannen worden uitgevoerd. De verwachting is dat de uitvoering 2 à 3 jaar neemt, eventueel gefaseerd.
De vereniging heeft aandacht gevraagd voor de ANWB wegwijzer die herplaatst is voor/nabij de spiegels bij de brug. De wegwijzer ontneemt het zicht op de spiegels. De gemeente zal dit nader bekijken.

Daarnaast heeft de vereniging aandacht gevraagd voor de brievenbus die verplaatst is. De bus staat te hoog op palen in een perkje. Het aflezen van de lichtingen en het inwerpen van poststukken kan doordoor problemen geven. De gemeente zal dit aan de PTT doorgeven.

Parkeerterreintje aan de Klap.
Dit terreintje verkeert momenteel in slechte staat van onderhoud. De gemeente zal het bestraten. De verwachting is dat het vóór de bouwvak gereed is.

De vereniging heeft gemeld dat het fietspad langs de Lettelberterdijk is beschadigd en op enige plaatsen onderhoud moet hebben. Verder laat het wegdek op de brug los. De gemeen te zal actie ondernemen.

Onderhoud buning.
De buning wordt dit jaar van een verflaag voorzien. De brug valt niet binnen dit project. De vereniging vraagt wél aandacht voor de brug. De gedachte is om de buning te voorzien van een gebroken wit/grijstint. Binnen het dorp zijn er geen ideeën over de kleur.
5 mei-viering.
De vereniging heeft een subsidieverzoek bij de gemeente ingediend voor de viering van 5 mei. In het dorp wordt een zeskamp georganiseerd voor jong tot oud. Er is zeer veel animo om aan dit evenement deel te nemen.Niet voor publikatie: Voor meer informatie kunt u bellen met Janet Dijk, afdeling Bestuurs contacten, tel. 0594 - 55 15 62.

De laatste wijziging van deze pagina vond plaats op 14 april 2000. Aan de inhoud van deze website kunnen geen rechten worden ontleend.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie