Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Utrecht-West

Datum nieuwsfeit: 14-04-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politie Regio Utrecht
Persberichten
Cluster West-Utrecht (districten Lekstroom, Rijn en IJssel en Vecht & Venen)

Vrijdag 14 april 2000, 09.30 uur

Autodiefstal opgelost
IJsselstein - Een onderzoek door de politie naar een kenteken van een auto in IJsselstein had succes. Het kenteken hoorde niet bij de auto waar de politie bij stond, waarna de politie een nader onderzoek instelde.
De auto bleek eind september in het politiedistrict Utrecht-Noord gestolen te zijn. De dief had de auto vervolgens voorzien van valse kentekenplaten.
De politie verrichtte één aanhouding in deze zaak. Het gaat om de 28-jarige bezitter van de auto, een inwoner van IJsselstein.
Controles
Regio - De politie heeft bij een controle in Zegveld gistermorgen 52 overtreders bekeurd.
Op de Milandweg reden tussen negen uur en half elf 51 bestuurders sneller dan de toegestane 60 kilometer per uur. De hoogstgemeten snelheid bedroeg 106 kilometer per uur.
Eén bestuurder overtrad een inhaalverbod.

In Maarssen hield de politie donderdag een algemene verkeerscontrole op de Straatweg. Tijdens deze controle werden ongeveer 200 auto's en zo'n 25 brommers gecontroleerd.
Achttien automobilisten zijn bekeurd voor het niet dragen van de autogordel, drie bestuurders reden te snel. Eén bestuurder kreeg een bon voor kleven.

Achttien processen-verbaal leverde een verkeerscontrole op de Wulverhorstbaan in Woerden op. De politie controleerde hier gistermiddag. Zestien mensen droegen geen autogordel, één voertuig bleek niet verzekerd. Eén bestuurder reed met een aanhanger waarvoor een aanvullend rijbewijs (E) nodig is. De bestuurder had die aanvulling niet.
Bij een autogordelcontrole op de Hogewal in Woerden werden gistermiddag in anderhalf uur dertig verbalen uitgeschreven.
Bij radarsnelheidscontroles in Kockengen, Kamerik en Vinkeveen werden 117 overtredingen geregistreerd.
Op de provinciale weg N401 in Kockengen controleerde de politie gistermiddag een uur. Hier werden 33 overtreders opgeschreven. Eenenzestig snelheidsovertredingen werden gisteren aan het eind van de middag op de Ir. Enschedeweg in Kamerik genoteerd. Op de provinciale weg N201 in Vinkeveen overtraden 23 bestuurders de maximumsnelheid.

Doorgereden na aanrijding
Nieuwegein - Een 55-jarige inwoner van Numansdorp (Zuid-Holland) is gisteravond door de politie aangehouden. Hij was doorgereden na een aanrijding.
De man bleek te veel alcohol op te hebben. Hij blies 845 ugl, circa twee promille. Hierop werd zijn rijbewijs ingenomen. De man was op de Laagravenseweg tegen de auto voor hem gereden. Inzittenden van de aangereden auto belden met een mobiele telefoon de politie, die daarop de man aanhield.reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie