Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Groningen

Datum nieuwsfeit: 14-04-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Groningen: diverse 14-04-2000
Persberichten regio Groningen
Vrijdag 14 april 2000

Dagelijkse persberichten

Groningen: straatrovers aangehouden
Twee staatrovers rekenden kennelijk niet op de aanwezigheid van de politie toen ze vannacht midden op de Gelkingestraat onder de ogen van twee surveillerende agenten bezig waren een 21-jarige stadjer te beroven. Ze dwongen hem door bedreiging met geweld zijn geld af te geven. Een van de mannen had reeds de jas van het slachtoffer in handen die hij vermoedelijk kort daarvoor moest afgeven. De beide mannen, afkomstig uit Schiedam (25) en Rotterdam (18) werden uiteraard direct ingerekend en overgebracht naar het politiebureau. Daar bleek dat het tweetal meerder personen (3) had geprobeerd te beroven. Dezen konden echter ontsnappen, nadat ze nog wel waren geschopt en geslagen. De politie heeft de aangiftes opgenomen en stelt een nader onderzoek in naar de handel en wandel van de twee verdachten. Zo lang blijven ze vast zitten aan het politiebureau.

Groningen: alcomobilisten
Gisteravond zijn een 47 en een 49-jarige inwoners van Groningen betrapt met een alcoholpromillage van rond de 2,3 promille. Ze werden met een opvallende rijstijl (onder meer slingerend) gesignaleerd door de politie op respectievelijk de Amkemaheerd en de Camphuysenstraat in hun woonplaats. Van beide heren is het rijbewijs ingevorderd.
Groningen: bromfietser en duopassagier gewond
Een 22-jarige bromfietser uit Groningen en diens duopassagier, een 17-jarige stadsgenoot, raakten gewond toen ze gistermiddag op de Oude Ebbingestraat in Groningen in botsing kwamen met een linksaf slaande personenauto, bestuurd door een 22-jarige inwoner uit het Friese Dantumadeel. De bromfietser haalde de auto links in, hetgeen de automobilist niet opmerkte toen hij afsloeg. De bromfiets ging onderuit, waarbij de bestuurder vermoedelijk kneuzingen opliep en zijn passagier rug- en nekletsel. Beiden zijn voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis. De beide voertuigen raakten licht beschadigd.
Groningen: vandalen aangehouden
In Selwerd zijn vannacht een 19 en een 16-jarige inwoner van Groningen aangehouden. Beiden hadden stennis gemaakt in een studentenhuis aan de Moesstraat en de toegangsdeur ervan vernield. Vermoedelijk wilden ze verhaal halen, omdat ze het afgelopen weekend ook een bak water in hun nek hadden gekregen, nadat ze vervelend hadden staan schreeuwen bij de toegangsdeur. De beide jongens zijn voor nader onderzoek ingesloten.
Veendam: winkeldiefstal
Gistermorgen heeft de politie in een supermarkt aan de F.J. Zeestraat in Veendam een 25-jarige inwoner van die plaats aangehouden. De verdachte had kort daarvoor een pakje shag en een blikje bier uit de winkel ontvreemd. Na verhoor is de Veendammer op vrije voeten gesteld.
Winschoten: drinken in het openbaar
Gistermorgen is op het Israëlplein in Winschoten een 42-jarige man uit deze plaats bekeurd voor het drinken van alcoholhoudende drank in het openbaar. De Winschoter kreeg een boete van tachtig gulden.
Winschoten: vernielingen aan school
Eergisteren zijn er aan de Delta-school aan de Bovenburen in Winschoten vernielingen aangericht. De daders hebben een aantal ruiten vernield, gevelbeplating in elkaar getrapt en getracht om speeltoestellen in de brand te steken. De totale schade bedraagt f 2200.-.

Zevenhuizen-Kornhorn-Marum: snelheidscontroles
Gisteren heeft de politie in Zevenhuizen, Kornhorn en Marum op respectievelijk de Noordwijkerweg, De Scheiding en de Noorderringsweg snelheidscontroles gehouden. Van de 880 gecontroleerde automobilisten reden 64 te hard; zij kregen allen een proces-verbaal.
Noordhorn: dodelijk verkeersongeval
Gistermiddag is een 11-jarige jongetje uit Noordhorn in zijn woonplaats op de Rijksstraatweg met zijn fiets om het leven gekomen. Het slachtoffertje, dat naar alle waarschijnlijkheid de straat wilde oversteken is daarbij met een op dat moment voorbijrijdende auto, die door een 60-jarige inwoonster van Bedum werd bestuurd, in botsing gekomen. De politie wil graag in contact komen met getuigen die informatie over dit ongeval kunnen verstrekken. Telefoon politie: 050-5996200.

Ter Apel: aanrijding
Gistermiddag is in de Selklingerstraat in Ter Apel een 56-jarige inwoonster van Vlagtwedde met haar personenauto van de weg geraakt en tegen een in de berm staande boom beland. In een naar rechts in de weg gelegen bocht reed het slachtoffer rechtdoor; de oorzaak is niet bekend. De brandweer is ruim een uur bezig beweest om de automobiliste uit haar benarde positie te bevrijden, waarna zij naar het ziekenhuis is overgebracht. Na onderzoek bleek, dat het slachtoffer geen letsel had opgelopen.

Veendam: uitslag sectie
Uit de sectie en het technisch / tactisch onderzoek van de politie naar de doodsoorzaak van de in zijn woning levenloos aangetroffen 48-jarige Veendammer wordt een misdrijf uitgesloten. Naar alle waarschijnlijkheid is het slachtoffer met zijn hoofd op de grond gevallen of met zijn hoofd tegen een hard voorwerp gelopen. Het stoffelijk overschot is door de officier van justitie vrijgegegeven en ter beschikking van de familie gesteld.

Wildervank: diefstal pony en veetrailer
Gisteren heeft men vanachter een pand aan de Bareveldskade in Wildervank vanuit een afgesloten stal een kleine Shetlandpony, een zgn. vosje van 1 jaar oud gestolen. Ook hebben de daders een 5-sterren tandemasser van het merk Heja, een tweepaards-veetrailer meegenomen. De stallen zijn te bereiken via de Bareveldskade. De politie wil graag in contact komen met getuigen die informatie kunnen verstrekken, telefoon: 050-5997400. De eigenaar van de pony en de trailer looft een beloning van vijfhonderd gulden uit voor degene, die informatie kan verstrekken, die tot aanhouding van de daders kunnen leiden.
Inlichtingen: Afdeling Communicatie 050 5995010

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie