Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Wethouder op reis met leeringen Montessorischool Capelle

Datum nieuwsfeit: 14-04-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Capelle a/d IJssel


Wethouder Van den Akker maakt wereldreis met leerlingen Montessorischool Capelle

Dit schooljaar bestaat de Montessorischool Capelle 25 jaar. Ter gelegenheid hiervan organiseert de school in de periode van 14 april tot 20 april 2000 een groots project waarin aandacht is voor de culturen verspreid over de wereld onder het motto: Internationaal jaar voor de cultuur van de vrede. Met deze aandacht streeft de school ernaar meer begrip en tolerantie naar elkaar toe te vormen. Iets wat de school belangrijk acht in deze multiculturele samenleving waarin de mensen eerder van elkaar vervreemden in plaats van naar elkaar toe groeien. Met deze week wil de school de al genoemde aspecten van de gehele wereld behandelen, ervan uitgaande dat kennis over elkaar leidt tot meer respect voor elkaar.

Feestweek
De officiële openingsdag van deze feestweek is op maandag 17 april. Iedere klas /groep brengt haar lokaal in de sfeer van de landen die centraal staan in die week: Indonesië, Suriname, China, Mexico, Australië, Gambia, Zuid-Afrika, Nederland en Italië. Er wordt eten gekookt en s middags maken de leerlingen met een paspoort een rondreis langs de diverse landen (klassen). Wethouder Onderwijs, Van den Akker, geeft hiervoor het startschot. Omdat het jaar 2000 is uitgeroepen tot het Internationaal jaar voor de cultuur van de vrede heeft de school contact gezocht met het Intercultureel & Muzisch Instituut (IMI). Dit instituut heeft samen met de school een programma gemaakt waarin in deze feestweek aandacht besteed wordt aan verschillende aspecten van de diverse culturen: de godsdiensten, kleding, voedsel, dans, muziek, levensonderhoud en gebruiken & tradities.

Programma vijfde lustrum Montessorischool Capelle aan den IJssel

Het jaar 2000 is het internationaal jaar voor de cultuur van de vrede. Het lustrum van de Montessorischool Capelle staat in het teken van muziek en cultuur uit landen uit alle werelddelen.

Adres: Reigerlaan 94, Capelle aan den IJssel.

Maandag 20 maart
Start van de lessen over de diverse landen in de klassen. De volgende landen staan hierbij centraal:

- Indonesië

- Suriname

- China

- Mexico

- Australië

- Gambia

- Zuid-Afrika

- Nederland

- Italië
Er wordt aandacht besteed aan o.a. godsdienst, kleding, eten, dansen, muziek, alledaagse leven, levensonderhoud en gebruiken/tradities.

Donderdag 13 april & Vrijdag 14 april *Workshops meespeelconcert onder begeleiding van het Intercultureel & Muzisch Instituut (IMI).


*s Avonds reünie voor oud-leerlingen en hun ouders/ verzorgers in de school.

Maandag 17 april
09.00 uur
Officiële opening van het lustrum door de directeur van de school. 09.05 uur
Muzikale opening met zang en dans uit diverse werelddelen door de leerkrachten van de school.
09.15 uur
Ieder brengt met de klas zijn/haar lokaal in de sfeer van de landen die centraal staan. Er wordt ook eten gekookt. 13.00 uur
Startschot wereldreis langs alle klassen met wethouder Onderwijs, dhr. G.J.M. van den Akker. Daarna maken alle kinderen met een paspoort een rondreis langs de diverse landen (klassen).
Dinsdag 18 april
09.00 uur
Voorbereiding van het muziekcircus (onder begeleiding van het IMI).
11.15 uur
Start optocht naar het Isalatheater, waar 12.00 14.00 uur de uitvoering van het muziekcircus is voor en door alle leerlingen en ouders/verzorgers.

Woensdag 19 april
08.45 uur
Opening Sportdag door top-voetballer Kew Jaliens, ex-montessoriaan in het teken van Olympische Spelen. Hierbij zijn alle landen van het lustrum vertegenwoordigd.

Donderdag 20 april
09.00 uur
Verwerking van het lustrum door leerlingen en leerkrachten d.m.v. tekenen en schrijven voor de lustrumkrant.
11.00 uur
Bezoek van Maria Montessori en Italiaans eten in de klassen. Sluiting van het lustrum, loslaten van ballonnen 13.00 uur
Klassen opruimen, om 15.00 uur kinderen naar huis.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Hanneke Slingerland van de Montessorieschool,
telefoon: 010 - 45 83 754 of 06 51 05 44 97.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie