Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Gamma Holding breidt verder uit in Industrial Textiles

Datum nieuwsfeit: 14-04-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

GAMMA HOLDING N.V.


Gamma Holding breidt verder uit in Industrial Textiles

Gamma Holding N.V. heeft 100% van de aandelen verworven van Schoedel AG te Münchberg, Duitsland.

Schoedel AG is fabrikant van gebreide en geweven matrastijk. De onderneming heeft met een omzet van ca. Euro 15 mln. een sterke positie in Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk. De activiteiten van de onderneming worden ondergebracht bij Bekaert Textiles, onderdeel van de sector Gamma Industrial Textiles. Bekaert Textiles behoort tot de grootste producenten van matrastijk, met productielocaties in België, de Verenigde Staten en Australië en een wereldwijde afzet. Met de acquisitie wordt de productiecapaciteit in Europa van geweven en met name gebreide matrastijk uitgebreid.

Bij Schoedel AG zijn 170 werknemers in dienst.

Verwacht wordt dat de acquisitie een positieve bijdrage levert aan de winst in 2000.

Raad van Bestuur Gamma Holding N.V.
Helmond, 14 april 2000

Profiel Gamma Holding

Gamma Holding is specialist op het gebied van ontwikkeling, productie en marketing van hoogwaardige producten in de sectoren Gamma Technology, Gamma Industrial Textiles en Gamma Exotic Fabrics.

Gamma Technology richt zich op de toelevering van kwalitatief hoogwaardige producten voor technische toepassingen in de industrie. Gamma Industrial Textiles is werkzaam op het terrein van stoffen voor industriële afnemers. Gamma Exotic Fabrics produceert hoogwaardi-ge bedrukte exotische stoffen voor het top- en middensegment van de West-Afrikaanse markt.
Productie en distributie zijn wereldwijd gespreid over 84 werkmaatschappijen in 33 landen. Gamma Holding behaalde in 1999 in deze sectoren, met circa 8.200 werknemers, een omzet van Euro 867 miljoen. Behalve in voornoemde sectoren is Gamma Holding actief op het gebied van interieurproducten. Deze activiteiten met circa 1.300 werknemers en een omzet van
Euro 167 miljoen, worden gedesinvesteerd. Het aandeel Gamma Holding is genoteerd aan de Amsterdam Exchanges

Voor meer informatie: tel. 0492 570516


14 apr 00 12:07

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie