Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Samenwerking 16 zwembaden in Zuid-Holland

Datum nieuwsfeit: 14-04-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Den Haag


Persberichten >> 16 zwembaden in Zuid-Holland werken samen

11 april 2000

Vrijdag 14 april 2000 ondertekenen de provincie Zuid Holland, vertegenwoordigers van gemeenten of exploitanten van regionale zwembaden, een samenwerkingsovereenkomst. Deze ondertekening is om 13.30 uur in de grote zaal van het KIVI (Koninklijk Instituut van Ingenieurs) aan de Prinsessegracht 23 in Den Haag.

Het doel van deze samenwerking is het gebruik maken van elkaars ervaring om zo het kwaliteitsniveau van de zwembaden te verhogen. Acht teams met medewerkers van de zwembaden gaan elkaars bad bezoeken. Ze kijken naar veiligheidsaspecten, hygiëne en ambiance en wisselen kennis uit over allerlei activiteiten. De resultaten en ervaringen van deze bezoekronde langs de baden worden in mei gerapporteerd aan de provincie. De 16 samenwerkende zwembaden zijn herkenbaar voor het publiek door een logo dat bij de ingang van het zwembad hangt. Dit logo wordt vrijdag 14 april onthuld.

Sinds geruime tijd bestaat in de Haagse regio een overleggroep zwembaden. Die bestaat uit managers en bedrijfsleiders van 16 zwembaden uit acht gemeenten. De overleggroep heeft besloten om samen te gaan werken en te komen tot een soort kwaliteitscirkel voor de zwembaden. Enkele resultaten zijn al bereikt. Het gaat hierbij onder meer om het uitwisselen van ervaringen met publiek, prijsafspraken, verenigingsbeleid, ideeën bij verbouw en/of nieuwbouw van accommodaties, en het elkaar ondersteunen bij calamiteiten.

De provincie Zuid Holland is en blijft bevoegd gezag in de handhaving van de WHVZ (Wet Hygiëne en Veiligheid Zwemgelegenheden), maar stimuleert het initiatief van de overleggroep, omdat dit het imago van de zwembaden verbetert.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie