Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Leerling met mes neergestoken op school in Assen

Datum nieuwsfeit: 14-04-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Politie Drenthe

Persberichten

Leerling met mes neergestoken in dependance Dr. Nassau-College 18:35 vrijdag 14 april 2000

M.J. Panman
0651611628

Op woensdag 12 april jl. is tijdens een pauze een 15 jarige leerling van het Dr. Nassau-College, gevestigd aan de Industrieweg in Assen met een mes neergestoken.

In de kantine van het schoolgebouw ontstond een vechtpartij tussen twee leerlingen van het College, waarbij een 17 jarige jongen van Soedanese nationaliteit een 15 jarige jongen van Zaïrese nationaliteit met een mes in de borst stak. Hij werd zwaar gewond overgebracht naar het Wilhelminaziekenhuis in Assen. (o.a. een ingeklapte long.) Beiden zijn leerling ISK van het Dr. Nassau College en zijn zogeheten alleenstaande minderjarige asielzoekers. (AMAs.)

De 17 jarige verdachte is aangehouden en voorgeleid. Hij heeft inmiddels bekend en is vanmiddag is hij door de Rechter-commissaris in bewaring gesteld. Tijdens het onderzoek is nog een verdachte aangehouden, een 17 jarige Guinees. Deze is inmiddels in vrijheid gesteld.

Oorzaak van de ruzie was, dat de 17 jarige jongen het slachtoffer er van verdacht een relatie met zijn vriendin te hebben. Hij had al eerder laten weten hiervan niet gediend te zijn. De toestand van het slachtoffer is stabiel.


info@politie-drenthe.nl
Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie