Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Subsidie voor armlastige kopers van eigen huis

Datum nieuwsfeit: 14-04-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

RVD/DV

MINISTERRAAD: KOOPSUBSIDIE MOGELIJK VANAF 1 JANUARI 2001......

Ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer
Persbericht Ministerraad

14 april 2000

KOOPSUBSIDIE MOGELIJK VANAF 1 JANUARI 2001

Vanaf 1 januari volgend jaar kunnen mensen met een lager inkomen subsidie krijgen als zij een woning willen kopen. Op die datum zal . als de parlementaire afhandeling dat mogelijk maakt - de Wet bevordering eigen woningbezit (BEW) in werking treden. De aanvankelijke ingangsdatum van 1 juli 2000 is met een half jaar verschoven. Dit schrijft staatssecretaris Remkes van VROM in een brief aan de Eerste en Tweede Kamer. Ook zal hij de financiers, het Waarborgfonds Eigen Woningen en Aedes vereniging van woningcorporaties van dit besluit op de hoogte stellen.

Reden om de ingangsdatum te verschuiven, is het belang van een goede voorbereiding van de uitvoering van de subsidieregeling. Bovendien hebben de vier initiatiefnemers van de wet BEW (Duivesteijn (PvdA), Hofstra (VVD), Van .t Riet (D66) en Biesheuvel (CDA)) onlangs een aantal aanpassingen van de wet voorgesteld. De Tweede Kamer moet zich hier nog over uitspreken, voordat de Eerste Kamer de wet in behandeling neemt.

Met de wet BEW wil het kabinet het eigen woningbezit voor mensen met een lager inkomen mogelijk maken. Huishoudens die nu in aanmerking komen voor huursubsidie (meerpersoonshuishoudens met een belastbaar inkomen tot circa 49.000 gulden per jaar), kunnen bij de aankoop van een huis een bijdrage in de hypotheeklasten krijgen. De hoogte van de koopsubsidie is afhankelijk van het inkomen. Daarbovenop kan nog een toeslag voor de overdrachtsbelasting komen.

RVD, 14.04.2000


14 apr 00 19:40

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie