Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

LetsBuyIt.com ook in Frankrijk en Spanje

Datum nieuwsfeit: 14-04-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

LetsBuyIt.com
LetsBuyIt.com ook in Frankrijk en Spanje
14 - 4 - 2000
Met websites in Frankrijk en Spanje vergroot LetsBuyIt.com (www.letsbuyit.com) haar inkoopkracht en die van de kopers op de nu 12 sites. Deze co-buyingorganisatie streeft ernaar de sterkste, wereldwijde inkoopgroep te worden en daarmee consumenten te voorzien van toegevoegde waarde die geen enkele andere 'community' op internet kan bieden. De Nederlandse site ging een maand geleden van start. Honderden Nederlanders hebben al via een co-buy met korting merkartikelen, van broodroosters tot wijn, gekocht.
In Frankrijk en Spanje staat LetsBuyIt.com voor verschillende taken. In Frankrijk is co-buying al een bekend fenomeen en is het een uitdaging voor LetsBuyIt.com marktleider te worden in een bestaande markt. In Spanje daarentegen staat e-commerce nog in de kinderschoenen en is de internetpenetratie nog laag. (Spaans onderzoek becijfert een internetpenetratie van 4% in 1999). LetsBuyIt.com zal zich daar inspannen de Spanjaarden voordelen van internet te laten zien.

De LetsBuyIt.comsite stelt winkelend publiek in de gelegenheid inkoopkracht te bundelen en daarmee de prijzen van merkartikelen te drukken. Dit werkt eenvoudig. Bezoekers van de site kunnen hun interesse in een artikel kenbaar maken door op een product in te schrijven. Naarmate er meer mensen inschrijven voor een product, daalt de prijs. Vooraf is duidelijk wat de prijsniveaus zijn en hoeveel mensen er nog nodig zijn het volgende niveau te bereiken.

LetsBuyIt.com is in 1999 opgericht in Zweden. De organisatie telt 250
medewerkers en heeft sites voor Zweden, Noorwegen, Finland, Denemarken, Groot-Brittannië, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Nederland, België, Frankrijk en Spanje. LetsBuyIt.com gaat later dit jaar van start in andere Europese landen. Partijen als Nesbic, Gilde, Pro Sieben en British Sky Broadcasting investeren in LetsBuyIt.com. Een deel van de aandelen is in handen van de medewerkers.
Voor meer informatie:

Lan May Khoe
LetsBuyIt.com Nederland
mailto:lanmaykhoe@letsbuyit.com
Tel.: 020-305 2300
www.letsbuyit.com

Christel van der Boom
DLV Public Relations
mailto:info@dlvpr.nl
Tel.: 023-565 1918
www.dlvpr.nl/pressroom

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie