Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Ontmoetingsweekend voor jongeren met chronisch zieke ouder

Datum nieuwsfeit: 14-04-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Ontmoetingsweekend voor jongeren
met een chronisch zieke ouder

De VSN ontving de onderstaande uitnodiging, die interessant kan zijn voor sommige leden:

Onder de titel 'de zorg voor een ander, begint bij jezelf' organiseert de LOT een ontmoetingsweekend voor jongeren met een chronische zieke vader of moeder. De bijeenkomst vindt plaats van vrijdagavond 14 april t/m zondagmiddag 16 april 2000. Vorig jaar organiseerde de LOT een landelijke ontmoetingdag voor jonge mantelzorgers. Deze dag was gericht op jongeren, van wie een van de ouders langdurig ziek is. Een aantal jongeren gaf aan behoefte te hebben aan vervolg. Daarom wordt dit ontmoetingsweekend georganiseerd.

Je bent niet de enige
Als één van je ouders ziek is, heeft dat vaak gevolgen voor je eigen ontwikkeling. Je levert als mantelzorger/naast familielid je aandeel in de zorg thuis, waardoor er minder tijd is voor vrienden of hobby's. Ook je studie kan in de knel komen. Maar het belangrijkste knelpunt dat veel jongeren noemen, is dat je er moeilijk met anderen over kunt praten. Alleen jongeren in eenzelfde zorgsituatie begrijpen je.
Leuk en leerzaam weekend
De LOT nodigt je uit voor dit ontmoetingsweekend, dat gericht is op jongeren (18-35 jaar), die thuiswonend zijn of sinds kort op zichzelf wonen. In een mooie omgeving kun je tot rust komen, praten met andere jongeren en ervaringen uitwisselen. Uiteraard is er tijdens het weekend voldoende ruimte en tijd voor ontspanning. Naast ontmoeting met anderen, leer je je eigen 'zorg'grenzen beter te stellen. Er is plaats voor maximaal 15 deelnemers.

Begeleiding
De begeleiders van dit weekend zijn Pia Putman, Nicolet Roelfsema en Jan Rutten. Zij hebben ervaring met het begeleiden van groepen en het begeleiden van trainingen en bijeenkomsten. Ook hebben zij zelf ervaren wat het is om te zorgen voor een naast familielid. Het definitieve programma voor het weekend wordt in samenspraak met de deelnemers opgesteld. Iedereen wordt na schriftelijke aanmelding van tevoren gebeld en kan dan zijn of haar wensen doorgeven..
Wanneer?
Het weekend begint op vrijdagavond 14 april 2000 om 19.00 uur en eindigt op zondagmiddag 16 april 2000 om 13.00 uur.
Waar?
Het weekend wordt gehouden in Ontmoetingscentrum Mens en Samenleving, Molenweg 49, 6741 K Lunteren (bij Ede). Elke deelnemer beschikt daar over een éénpersoonskamer.

Kosten?
Dankzij een financiële bijdrage van het VSB-fonds bedragen de kosten per deelnemer slechts fl 50,-- voor het gehele weekend, (incl. programma, twee overnachtingen en maaltijden).

Informatie en aanmelding
Voor informatie en aanmelding kun je telefonisch contact opnemen met Frans Koopman van de landelijke organisatie van mantelzorgers LOT, John F. Kennedylaan 99, 3981 GB Bunnik. Telefoon 030 - 659 22 22.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie