Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Premiere 'De Bruiloft' in 't Steiger in Katendrecht

Datum nieuwsfeit: 14-04-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Anti Racisme Informatie Centrum


De Bruiloft

14 (première), 15, 16 april 2000

Buurtcentrum 't Steiger
Tolhuisstraat 107
Rotterdam-Katendrecht

Katendrecht: dorp in een stad. Iedereen kent iedereen. Nieuwtjes verspreiden zich als een lopend vuurtje door deze authentieke Rotterdamse wijk. Wanneer een Nederlands meisje besluit te gaan trouwen met een Arubaanse jongen, staat iedereen klaar om zich er mee te bemoeien.

Is het wel verstandig, zo'n gemengd huwelijk? Wie moet er uitgenodigd worden? Wat wordt er gegeten: cabrito stoba of zalm met gebakken aardappeltjes en peentjes?

In een bonte mengeling van hilarische scènes maken we kennis met de meest uiteenlopende bruiloftsgasten: een ongewenst familielid, een bemoeizuchtige tante, een al te behulpzame oom, een jaloerse zus, een kibbelende moeder, een vader die alles goed vindt, een salsadansende schoonmoeder met haar zingende zus, een Marokkaanse buurjongen, een Kongolese dichter, een opdringerige pastoor met zijn vooringenomen huishoudster; allen zijn in gespannen afwachting van het bruiloftsfeest van Juan en Suzan. Maar.....komt er wel een feest? Of zijn de spanningen al zo hoog opgelopen dat ze nog voor de grote dag tot uitbarsting komen? Aan de muziek zal het niet liggen, want die staat onder deskundige leiding van de Harfreds, u weet wel van het duo Harry en Fred.

De Bruiloft gaat over menselijke relaties en de emoties die hierbij altijd een rol spelen: teleurstelling over niet uitgekomen verwachtingen, opgekropte verlangens, onderdrukte frustraties. Over liefde en afgunst, over vriendschap en vooroordelen.

Begin: 20.15 uur.

Voor informatie en boekingen:

Rotterdams Wijktheater
Jan Ligthartstraat 63

3083 AL Rotterdam
tel./fax: 010 - 423 01 92

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie