Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Prins van Oranje opent Nieuw Rijnlandshuis te Leiden

Datum nieuwsfeit: 14-04-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Rijksvoorlichtingsdienst
Het Koninklijk Huis


14/04/00 Prins van Oranje opent Nieuw Rijnlandshuis te Leiden

Zijne Koninklijke Hoogheid de Prins van Oranje opent vrijdag 14 april 2000 in Leiden de nieuwe huisvesting van het Hoogheemraadschap Rijnland. Dit waterschap is verantwoordelijk voor de waterkering, de waterkwaliteit en het waterpeilbeheer in het hart van Holland.

Het nieuwe gebouw van het hoogheemraadschap is gebouwd in het Bio Science Park aan de rand van Leiden. De nieuwbouw was nodig omdat door uitbreiding van taken de afgelopen jaren een groot ruimtegebrek was ontstaan in het oorspronkelijke Rijnlandshuis en de andere panden in de binnenstad van Leiden. De afdelingen werkten noodgedwongen verspreid over twaalf panden op vijf verschillende locaties.

Het gebouw is door veelvuldig gebruik van nieuwe milieu- en energiebesparende technieken een voorbeeldproject van duurzaam en energiezuinig bouwen. Zo werken de ruim 360 medewerkers vrijwel voortdurend bij daglicht in plaats van kunstlicht. Met een speciaal systeem van reflecterende lamellen wordt het buitenlicht opgevangen en via een reflecterend plafond dieper in het gebouw gebracht. Het kantoorgebouw is uitgevoerd met een lange termijn energie opslagsysteem. Hierdoor is 's winters warmte beschikbaar die in de zomermaanden in de bodem is opgeslagen. Zomers werkt het andersom. Ook wordt een besparing op drinkwater voorzien van 1,2 miljoen liter per jaar doordat de toiletten via een extra waterleidingsysteem worden doorgespoeld met opgevangen regenwater.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie