Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

VNVA Amsterdam reikt Balansprijs uit aan Professor Bleker

Datum nieuwsfeit: 15-04-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Persbericht

VNVA Amsterdam reikt Balansprijs uit aan Professor Bleker

De Vereniging van Nederlandse Vrouwelijke Artsen, afdeling Amsterdam, heeft op 15 april 2000 de Balansprijs uitgereikt aan Professor dr. O.P. Bleker, hoogleraar Verloskunde en Gynaecologie in de Vrouwenkliniek van het AMC. De Balansprijs is bestemd voor personen die een bijdrage leveren aan de verbetering van de balans tussen persoonlijk en werkend leven van vrouwelijke en mannelijke artsen. Bleker ontvangt de prijs vanwege zijn actieve inzet bij het veranderen van regels en afspraken in het medische bedrijf en het faciliteren van flexibele werktijden en deeltijdbanen.

Onder leiding van Professor Bleker hebben meerdere assistenten de gelegenheid gekregen om hun opleiding tot specialist part time te volgen. Hierdoor kon de opleiding makkelijker gecombineerd worden met een zwangerschap en/of de zorg voor kinderen. In de medische wereld is dit nog steeds een uitzonderlijke situatie: in veel gevallen is een carrière niet of nauwelijks te combineren met de zorg voor kinderen. Bleker is van mening dat de geneeskundige praktijk van morgen radicaal anders zal zijn dan de huidige. Dat heeft belangrijke gevolgen voor de organisatie van de zorg en voor de opleidingen. In de visie van Professor Bleker zullen er steeds meer grotere groepsverbanden of maatschappen gaan ontstaan. Frequent dienst doen acht hij volstrekt ongewenst; de teamleden zullen, naast hun werk, tijd moeten kunnen vrijmaken voor onder meer gezin en hobby's. Dit komt de kwaliteit van de gezondheidszorg in zijn ogen ten goede.

De VNVA wil Professor Bleker - via toekenning van de Balansprijs - overigens ook stimuleren om met zijn progressieve beleid het aanstellingsbeleid binnen zijn kliniek te veranderen. Op dit moment werkt er in de kliniek van Bleker namelijk helaas geen enkele vrouw als hoogleraar, universitair hoofddocent of in een sleutelpositie in het management.

Succes in balans
De Balansprijs is dit jaar voor de eerste keer uitgereikt. Beeldend kunstenares Berenice Witsen Elias ontwierp de bijbehorende wisseltrofee. De Balansprijs vormt een onderdeel van de serie "Succes in Balans", het motto van de VNVA afdeling Amsterdam waaronder de activiteiten die zij organiseert kunnen worden samengevat. Doel is de balans tussen leven en werken te bevorderen. De prijs wordt voortaan jaarlijks uitgereikt. Andere activiteiten in het kader van de serie "Succes in Balans" zijn onder meer thema-avonden intervisie en netwerkbijeenkomsten.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie