Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Programma Goudvishal in Arnhem

Datum nieuwsfeit: 15-04-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
zaterdag 15 april
OSDORP POSSE
entree f 17,50 VVK/studenten f 15,-
open 20:30
VVK Waaghals Arnhem/Nijmegen, Kroese, Dollhouse, Plato Apeldoorn
Persbericht:
Osdorp Posse is de voortrekker van de bloeiende Nederhop-scene. Vanuit die Amsterdamse buitenwijk maakt de groep hiphop, inderdaad: Seda, IJsblok, King en Def P weten de vraag of die stijl niet heel erg gebonden is aan de zwarte Amerikaanse jongerencultuur zoals die zich in de ghetto's afspeelt, moeiteloos te omzeilen. Aanvankelijk door die hele heftige teksten uit de gangsta rap letterlijk in het Nederlands te vertalen, wat nogal hilarische wendingen tot gevolg had. Maar voorman Def P heeft zich in de loop der jaren ontwikkeld tot een heuse rijmkunstenaar, die zijn persoonlijke ervaringen en zijn kijk op de wereld verwoordt in heel oorspronkelijke teksten met rijmvondsten die absoluut tot de beste straatpoëzie gerekend moeten worden. Maar niet alleen daardoor heeft de hiphop zoals Osdorp Posse die ziet bestaansrecht. Ook hun muziek is absoluut klasse, doorspekt met old school-effecten (Def P rapt al vanaf 1986) en andere funky verrassingen. In deze week wordt ook de nieuwe CD 'kernramp' in amsterdam ten doop gehouden. De kaartjes vliegen over de toonbank dus wees er snel bij!
donderdag 20 april
Snotty-punk-industries en Goudvishal presenteren:
CELLOPHANE SUCKERS (ger) + MOORAT FINGERS (ger) + DJs de holland boys Entree: f 5,-
Open: 21.00 (aanvang bands 22.00u)

Persbericht:
Vanaf twintig april gaat er een nieuwe concert reeks van start in de Goudvishal. Onder de naam SNOTTY-PUNK-INDUSTRIES PROUDLY PRESENTS...... Deze avonden zullen in het teken staan van ouderwetse punk rock, garage rock 'n roll, surf-50ies rockabilly. Naast bands zullen er ook ieder avond DJ's aanwezig zijn. Om de zaal wat meer op een kroeg te laten lijken hebben we van de zomer de tafels en stoelen uit de spiegeltent gejat, (eigenlijk hebben we ze gekregen maar gejat staat beter) en de band zal niet op het podium spelen maar in de zaal. Onder het motto een goed begin is het halve werk gooien we de eerste avond er gelijk maar de beuk in met twee wereld bands. Hoofdact the Cellophane Suckers hebben niet alleen naam in europa gemaakt maar ook Amerika lijkt voor de bijl te gaan (de suckers touren eind juni de USA). Wie dacht dat een smerige pot rawk & roll alleen in Zweden word gemaakt heeft het mis. De uit Keulen afkomstige Suckers doen niet onder voor het scandinavische geweld van The Hellacopters of Gluecifer. De band heeft twee full length albums en een berg singles op hun naam staan, alle met goede kritieken ontvangen. Maar hoe je het ook went of keert the Cellophane Suckers zijn een live band met gitaristen die meer op de grond liggen dan dat ze hun benen staan en een compleet bez(w)eten zanger.
The Moorat Fingers (Bremen Duitsland) maken het soort ranzige Rock 'n roll smeerolie waar ze in de Vera Club te Groningen wel liters van lusten. Het is dan ook geen toeval de Grônse Robert G. (The Hot Pockets en ex-Stipjes) speciaal voor deze tour meekomt als tweede gitarist. De gehele avond zal an elkaar gedraaid worden door het DJ duo The Holland Boys. Achter deze iet wat oubollige naam gaan de gebroeders Ivo & Rens Van Onna schuil. Zij beroeren in het dagelijks leven de snaren bij de surf band King Charles Head. "The Boys" zullen al het gitaar geweld omlijsten met obscure Easytune, surf, sixties & garage rock en Rock 'n roll muziek.


2 DAAGS HARDCORE FESTIVAL:
vrijdag 21 april:
THE LOCUST (USA), REACH THE SKY (USA), MY HERO DIED TODAY(ger) & TRUE BLUE (ger)
entree 17,50
Open 19.00

Persbericht:
Het is weer eens tijd voor een hardcore weekend. Iedereen die het vorige weekend geweest is weet waar ie op kan rekenen: een ijzersterke line up van bands uit binnen en buitenland, veganistisch eten tegen een redelijke prijs, merchandise stands en een heel gemoedelijke sfeer! Op de eerste dag van dit festaval beginnen pas 's avonds met bands. De eerste band die het podium op gaat is TRUEBLUE uit duitsland, een werkelijk gevarieerde band (en een van de wienige bands die in hun gelederen zowel een straght edger als een blower hebben). MY HERO DIED TODAY komen ook uit duitsland en maken ongelooflijke takkeherrie. En daar is alles mee gezegd. Als derde zullen old school helden REACH THE SKY uit amerika het goudvis podium betreden, deze boys hebben een geweldige live reputatie! De avond wordt afgesloten door THE LOCUST, ook al uit amerika,deze zwerm zal over ons heenvallen als een sprinkhanenplaag, gewapend met felle hardcore punk, agressieve grind-mayhem en carnaval-achtige keyboards is deze band zeker de vreemdste van vanavond maar zeker ook een van de interresantste. Na de LOCUST is het concert gedeelte voorbij en zaal de zaal snel schoongemaakt worden zodat de mensen die willen gaan slapen dat ook kunnen doen. (vergeet je slaapzak en je matje niet!) maar je kunt natuurlijk ook arnhem even gaan verkennen! Om jullie de zekerheid te geven dat je bij dit festival aanwezig kan zijn bieden we je de mogelijkheid aan om je kaarten van te voren te bestellen, dit kun je doen door voor 3 april het geld over te maken op rek# 3816.20.085 tnv St. V.I.S. ovv je naam en adres en wat voor een kaartje je wil. bestelcode:
vrij 21 = hc 21
zat 22 = hc 22
beide dagen hc 21+2
beide dagen + overnachting= hc 21+22+slapen

reach the sky homepage: reachthesky.thegeek.net/ true blue homepage: members.aol.com/cresponse/truesite.htm

zaterdag 22 april:
KILL YOUR IDOLS (USA), HOT WATER MUSIC (USA), VIOLENT SOCIETY (usa), JANUARY STAR (ger), HIGHSCORE, ENFOLD, CHISPA line-up ovb entree f 20,-
passepartouts kosten f 35,-, passepartouts met overnachting f 39,- open 14:00

persbericht:
als we allemaal uitgeslapen en bijgekomen zijn dan kunnen we beginnen met de eerste bands: CHISPA, daarna ENFOLD en HIGHSCORE zullen het programma openen in de vroege middag. Daarna koelen we even af met de emo pop liedjes van het duitse JANUARY STAR. Gevolgd door VIOLENT SOCIETY uit amerika en daarna komt de band waarvan ik weet dat velen van jullie al lang op een optreden van deze band in europa wachten; HOT WATER MUSIC! deze californische emo sensatie staat op het punt om gigantisch door te breken. De volgende keer dat je ze wil zien kan het maar zo zijn dat je een kaartje voor pinkpop moet kopen. De avond (en het festival) wordt afgesloten door KILL YOUR IDOLS een fingerpointing old school band uit amerika die ons alemaal nog een keer door het dak jaagt!

Hot water music homepage: www.contourweb.com/hwm/

zaterdag 29 april
GESLOTEN!!!

vrijdag 5 mei
RUFFNECK GABBERFEEST

zaterdag 6 mei
Sure Shot hip hop; the Proov

donderdag 11 mei
Snotty-punk-industries en Goudvishal presenteren:
BACKWOOD CREATURES (ger) + support, DJ's: Stardumb DJ-Team Entree: f 5,-
Open: 21.00 (aanvang bands 22.00u)

Vrijdag 12 mei
Balowski release Party Grind/ Hardcore:RED RIGHT HAND (UK), INSULT, DIAVOLO ROSSO, POINT OF FEW, BSE
entree 12,50
open 19:30

donderdag 18 mei
METAL MOLLY & RACOON
entree 15,- (VVK en studenten 12,50)
open 20:30
VVK Waaghals Arnhem/Nijmegen, Kroese

vrijdag 19 mei
Le Maxx

zaterdag 20 mei
BOOGIE NIGHTS

vrijdag 26 mei
BLOODPACT (USA), THE SWARM (USA)

zaterdag 27 mei
FORMS met VOLTAGE

donderdag 1 juni
Snotty-punk-industries en Goudvishal presenteren:
THE LA DONNAS (usa) + support DJ EZEIM AL KEBAB
Entree: f 5,-
Open: 21.00 (aanvang bands 22.00u)

Vrijdag 2 juni
Le Maxx

zaterdag 3 juni
Boogie Nights

woensdag 6 juni
LEATHERFACE (UK)

zaterdag 10 juni
SELECTA

zaterdag 24 juni
FORMS

zondag 25 juni
REVEARSEL OF MAN (USA)

vrijdag 30 juni
DANCE VOORRONDE GROTE PRIJS VAN NEDERLAND


--

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie