Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Sport, experimenten, drama en muziek op BBC One en Two

Datum nieuwsfeit: 15-04-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
april 2000

Persbericht

Volop sport, experimenten, drama en muziek in de tweede helft van april op BBC One en Two

Het programmaoverzicht van BBC One en Two is ruimschoots voorzien van sportieve, dramatische, muzikale, en experimentele programma's. Hieronder volgt een selectie uit de programma's die in de tweede helft van april worden vertoond op BBC One en BBC Two.

Snooker: The Embassy Word Championship
Van zaterdag 15 april tot en met 1 mei dagelijks op BBC Two (enkele keren op BBC One). BBC Sport doet vanaf zaterdag 15 april dagelijks uitgebreid verslag van de Eerste Embassy World Snooker Championship in dit nieuwe millennium. In het beroemde Crucible Theatre in Sheffield zal de Schotse Stephen Hendry zijn titel trachten te verdedigen. Hendry, die kennelijk in topvorm is, begint de jacht op zijn achtste wereldtitel tegen amateur wereldkampioen Stuart Bingham. Een andere bekende in de eerste ronde is John Higgins, die onlangs de Ierse kampioenschappen won. Hij speelt de eerste wedstrijd tegen Dave Harold. De finalewinnaar dit jaar van de 'best of 35 frames' mag 1 mei een cheque ter waarde van
240.000 pond in ontvangst nemen.

Later 100 With Jools Holland
Zaterdag 15 april om 23.30 tot 00.30 uur op BBC Two: BBC's muzikale vlaggenschipprogramma Later With Jools Holland viert zijn
100 ste show met de start van de nieuwe - inmiddels 15e - reeks. Later wist jarenlang grote namen binnen te halen. Ook deze aflevering staat vol interessante artiesten, zoals Paul Weller, Kirsty MacColl, Moloko, Idlewild en Lakotos.
Later With Jools Holland begon in oktober 1992 live vanuit een krappe studio met een piano, Jools Holland en enkele artiesten. De show groeide uit en bracht de laatste tien jaar bijna zeshonderd artiesten en meer dan duizend songs ten gehore. Uitvoerend producent Mark Cooper over de show: "Later is een wekelijks rockfestival vanuit één ruimte. De show draait om de gevarieerde mix artiesten. De muziek staat bij ons voorop en daarom vragen we geweldige artiesten die uitblinken in originaliteit."

The Flora, London Marathon
Zondag 16 april 9.50-12.50 uur op BBC One, 13.35 - 14.25 uur op BBC One,
19.40 - 20.30 uur op BBC Two.
Sue Barker doet live verslag van de 20ste Flora marathon in Londen. Meer dan dertigduizend deelnemers zullen de straten van Londen bezetten om ruim 42 kilometer af te leggen. Ook dit jaar is er een sterk deelnemersveld, zowel bij de dames als de heren. Beide titelverdedigers hebben toegezegd deel te nemen. Bij de mannen neemt naast titelverdediger Abdelkader el Mouaziz ook zijn Marokkaanse landgenoot en tevens wereldrecordhouder Khalid Khannouchi deel. Ook Anotio Pinto, de nummer twee van vorig jaar, is present, evenals de Keniaan Japhet Kosgei, die onlangs vier marathons op een rij won. Onder het uitgebreide team bevinden zich ook verschillende (ex)atleten. Zo debuteert Steve Cram als commentator voor de Londense marathon. Vorig jaar deed hij trouwens zelf mee en deed hij zijn verhaal van de race via een mobiele telefoon. Ex-atletes Christina Boxer en Peter Elliott doen verslag vanaf de motor waarmee zij de kopgroep nauwlettend zullen volgen.

Bekende BBC-deelnemers dit jaar zijn onder anderen Roger Black (BBC Sport presentator en Olympisch zilveren medaillewinnaar 400 meter hordelopen), Paul Ross, presentator van BBC London Live Breakfast en Grandstand-presentator Steve Rider.

Castaway 2000
Vanaf zondag 23 april om 21.00-22.00 uur op BBC One. Op Nieuwjaarsavond, zo'n drie maanden geleden, begonnen 28 volwassenen en acht kinderen aan hun avontuur Castaway 2000. BBC One keert terug naar het eiland Taransay om te zien wat zich werkelijk afspeelt op het eiland en in de nieuw gevormde gemeenschap. Ook zijn er inmiddels dieren op het eiland gekomen. Welke verantwoordelijkheden deze veranderingen met zich meebrengen is ook te zien in de volgende afleveringen.
Happy Birthday Shakespeare
Deel 1 zondag 23 april om 22.00-23.15 uur op BBC One. Deel 2 maandag 24 april om 22.20-23.35 uur op BBC One. De tweedelige onderhoudende romantische komedie Happy Birthday Shakespeare gaat over de impulsieve pogingen van een man om zijn dromen te volgen. De hoofdrollen worden gespeeld door Neil Morrissey en Dervla Kirwan. Zij spelen respectievelijk Will en Kate Green. Voor hen is de geboortedag van Shakespeare extra bijzonder omdat zij elkaar op deze dag voor het eerst hebben ontmoet. Het verhaal speelt zich elf jaar na dato af. We zien hoe Will dagelijks in de toerbus stapt om toeristen de traditionele plekjes van Engeland te tonen. Eenmaal thuis, bij zijn twee zonen en vrouw, bevindt hij zich weer in de karige tweekamerflat. Hij waant zich graag in verschillende werelden. En droomt ervan een theehuis en souvenirwinkel te kopen. De nieuwe knappe gids Alice haalt Will over om zijn dromen waar te maken. Dat valt niet mee want de financiering is niet eenvoudig. Zullen Wills pogingen om zijn dromen uit te laten komen uiteindelijk lukken?

Noot voor de redactie (

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie