Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Groningen

Datum nieuwsfeit: 15-04-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Groningen: Groningen 15-04-2000 Persbericht regiopolitie
Dagelijkse berichten

Zaterdag, 15 april 2000

Groningen: landelijke alcoholcontrole
Vanaf gistermiddag 15.00 uur tot vanmorgen 0.700 uur heeft de politie van de regio Groningen in het kader van een landelijke alcoholcontrole op twintig locaties in de provincie Groningen van 2719 bestuurders van motorvoertuigen blaastesten afgenomen. Bij deze controles zijn regiobreed 60 medewerkers van de regiopolitie ingezet. In totaal kregen twaalf bestuurders een proces-verbaal voor het rijden onder invloed van alcoholhoudende drank; de hoogst gemeten alcoholpromillage was 2.1. Eén bestuurder kreeg een proces-verbaal voor het opgeven van een valse naam; hij wilde zich aan de alcoholcontrole onttrekken. Bovendien stond deze verdachte gesignaleerd voor de betaling van een geldboete van f 375.-.; er zijn twee rijbewijzen ingevorderd.
Groningen: winkeldiefstal
Gistermorgen heeft de politie in een supermarkt aan de Kajuit in Groningen een 30-jarige Stadjer aangehouden. De man had kort daarvoor in deze winkel een blikje Coca Cola ontvreemd. Na verhoor is de verdachte in vrijheid gesteld; hij kreeg een boete van driehonderd gulden.

Sebaldeburen: ontmanteling hennepkwekerij
Eergisteren heeft de politie in Sebaldeburen in een pand aan de Kuzumerweg een hennepkwekerij ontmanteld. In een tot het pand behorende schuur trof de politie ruim tweehonderd moederplanten aan, die door 28 assimilatielampen werden belicht; daarnaast zijn nog 21.000 stekplanten in beslag genomen. De 41-jarige bewoner van het pand is aangehouden. Ook twee in de hennepkwekerij aanwezige mannen in de leeftijd van 29 en 43 jaar, beiden afkomstig uit Oosterwolde, die tijdens de inval de stekplanten inpakten, zijn aangehouden. Voorts vond de politie in de woning van de 41-jarige bewoner nog twee vuurwapens en wat heroïne en methadon. Proces-verbaal tegen de drie verdachten zal worden opgemaakt.

Stadskanaal: openbare schennis
Vannacht heeft de politie op het Zuiderdiep tussen Stadskanaal en Drouwenermond voor het plegen van openbare schennis een 23-jarige inwoner van Drouwenermond aangehouden. De verdachte stond met ontbloot onderlijf in de berm van de weg en bij het naderen van een 24-jarige automobiliste uit Stadskanaal, ging hij op de rijbaan staan. De vrouw passeerde de man snel en meldde het voorval bij de politie in Stadskanaal. De verdachte toonde zich eveneens met het ontbloot onderlijf toen de politie met een onopvallend surveillanceauto ter plaatse kwam. Bij het zien van de medewerkers van de politie vluchtte de man de weilanden in; de verdachte is door de politie aangehouden en overgebracht naar het politiebureau in Stadskanaal.
Groningen: openbare dronkenschap
Gisteravond heeft de politie een 64-jarige inwoner van Enschede voor openbare dronkenschap ingesloten. De politie trof de verdachte op het Stationsplein in laveloze toestand aan; de man was niet in staat om te lopen. Hij heeft zijn roes op het politiebureau uit kunnen slapen en is na het aanzeggen van een proces-verbaal op vrije voeten gesteld.
Groningen: tippelaarster en haar klant aangehouden Vannacht heeft de politie op een terrein aan de Helsinkistraat in de stad een 31- jarige automobilist uit Dwingeloo met ontbloot onderlichaam- en een 28-jarige tippelaarster uit Groningen aangehouden. De man had de vrouw in de Bornholmstraat opgepikt en was met de vrouw naar het terrein aan de Helsinkistraat gereden; een inbraakalarm leidde de politie naar de klant en de tippelaarster.

Groningen: Stadjer de kroeg uitgezet
Vannacht heeft de politie op de Grote Markt in de stad een 26-jarige inwoner van deze plaats aangehouden. De verdachte had zich in het bijzijn van zijn vriend in een café aan de Grote Markt hinderlijk gedragen; de Stadjer had met een barkruk gegooid en was op een bepaald moment op de bar gaan staan. Een 43-jarige portier zette de amokmaker buiten het café, waarna hij zich vervolgens ten opzichte van de portier bedreigend uitliet; de portier raakte door een klap van de verdachte een stuk van zijn tand kwijt. Een aantal toegesnelde portiers hielden de verdachte aan, waarna de politie werd gealarmeerd. De 26-jarige Stadjer is met verwondingen aan het gelaat naar het ziekenhuis overgebracht, waar hij zich onder doktersbehandeling moest laten stellen. Eenmaal in het ziekenhuis aangekomen, wilde de Stadjer zich niet meer laten behandelen. De politie stelt een onderzoek naar de toedracht in.

Groningen: tasjesroof
Vanmorgen is een 30-jarige inwoner van de stad Groningen in zijn woonplaats op de Paterwoldseweg door een automobilist en een in de auto zittende passagier overvallen. Het slachtoffer fietste over de Paterwoldseweg in de richting van de Eeldersingel toen hij door de verdachten in de tegemoetkomende personenauto werd aangesproken. Eén van de inzittenden vroeg het slachtoffer om geld en vroeg hem ook of hij wel eens een pistool had aangeraakt. Toen de Stadjer vertelde, dat hij geen geld bij zich had, griste de verdachte de portemonnee met enkele tientjes- uit de broekzak van het slachtoffer. Het kenteken van de auto van het tweetal is bij de politie bekend.
Groningen: openbare dronkenschap
Gistermiddag heeft de politie op de Korreweg in Groningen een 47-jarige inwoner van de stad Groningen voor openbare dronkenschap aangehouden. De man hinderde het winkelende publiek door zich op een vervelende wijze bij de ingang van een supermarkt op te houden. De verdachte is ter ontnuchtering ingesloten. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

Groningen messenzwaaier
Vannacht heeft de politie in de Hoekstraat in Groningen een 42-jarige inwoner van Roden aangehouden. De verdachte liep in deze straat binnen de diepenrring- met een aardappelschilmesje te zwaaien. De verdachte is overgebracht naar het politiebureau en hem is proces-verbaal aangezegd voor overtreding van de Algemene Plaatselijke Verordening.
Afdeling Communicatie: 050-5995010.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie