Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Utrecht-Stad

Datum nieuwsfeit: 15-04-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politie Regio Utrecht
Persberichten
Cluster Stad-Utrecht (districten Paardenveld, Marco Polo, Utrecht-Noord en Tolsteeg)

Zaterdag 15 april 2000 - 11.00 uur

Foutparkeerders Zuilen op de bon
Utrecht - De politie van het district Utrecht-Noord gaat de komende weken strenger controleren op verkeerd geparkeerde auto's in Zuilen. Het betreft met name foutparkeerders in de smalle straten tussen de Marnixlaan, de burgemeester Van Tuyllkade, de Westinghousestraat en de Amsterdamsestraatweg.

De verkeerd geparkeerde auto's zorgen behalve voor overlast ook voor onveilige situaties. Zo kunnen de auto's van hulpdiensten als brandweer, GGD en politie bij problemen een aantal woningen niet bereiken.

Tot 1 mei deelt de politie nog waarschuwingen uit. Daarna gaat iedere foutparkeerder onverbiddelijk op de bon: de boete voor foutparkeren bedraagt negentig gulden.

Aanhouding na achtervolging
Utrecht - De politie heeft vrijdagvond rond negen uur twee Amsterdammers (een 38-jarige man en een 31-jarige vrouw) aangehouden nadat zij bij een verkeerscontrole zonder toestemming waren weggereden.

Bij de controle eerder die avond op de Kanaalweg gaf de vrouw, die naast de bestuurder zat, een valse naam en geboortedatum op waarna haar - na het checken van de gegevens - werd medegedeeld dat zij was aangehouden. Daarop startte de bestuurder de auto en reed snel weg. De achtervolging die volgde ging via de Jutfaseweg, de Robijnlaan, de Amethistweg naar de Brennerbaan. Hierbij werden verschillende overtredingen door de bestuurder gemaakt. In de wijk Lunetten staakte de achtervolgende politieauto de achtervolging om gevaarlijke verkeerssituaties te voorkomen.

De achtervolgde auto werd echter door een andere surveillanceauto teruggevonden op de Filippijnen (Lunetten) waarna de verdachten alsnog konden worden aangehouden. Een bekeuring van ruim f1600,= was het resultaat.

Berover aangehouden
Utrecht - Op vrijdagavond is omstreeks 12.00 uur een 18-jarige Utrechter aangehouden. Hij had eerder die avond op de Beneluxlaan een tas - met daarin onder andere een betaalpas - weggerukt van de voorstoel van een 48-jarige bestuurster uit Lexmond.
Toen de vrouw op het politiebureau aangifte deed van deze beroving, bleek dat door de berover dezelfde avond al een betaling was gedaan met de gestolen bankpas bij een bordeel in Utrecht. De verdachte kon even later door politiemensen bij het verlaten van het bordeel worden aangehouden. Hij is in verzekering gesteld.

"Tijgertemmer in de dop" aangehouden...
Utrecht - Een reclamestunt van een nootjesfabrikant wekte de woede van een 14-jarige Utrechter. De nootjesfabrikant had in het grootwinkelcentrum Kanaleneiland een kooi neergezet met daarin een als tijger verklede acteur. Voorbijgangers mochten proberen een zak nootjes uit de kooi te pakken als zij de tijger wisten 'uit te schakelen'. Dit lukte de jeugdige 'tijgertemmer' inderdaad maar toch was hij blijkbaar nog niet tevreden want hij begon de 'tijger' luidkeels uit te schelden en te bedreigen. Een beveiligingsbeambte hield de jongen vervolgens aan waarna de 'tijgertemmer in de dop' werd overgedragen aan de politie.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie