Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Brabant-Zuid-Oost, Eindhoven

Datum nieuwsfeit: 15-04-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Brabant-Zuid-Oost: Eindhoven 15-04-2000

persbericht 15 april 2000

Berichten uit de regio

Eindhoven: Zinloos geweld
Aan de Markt zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag om 2.20 uur 3 mannen uit Oirschot aangehouden. De drie mannen, in de leeftijd van 25, 27 en 29 jaar, maakten onderdeel uit van een groep die vier bezoekers aan de stad lastig vielen. Een persoon van het viertal, een 23-jarige Eindhovense, werd door een van de mannen zodanig geslagen, dat zij haar lens en oorbel verloor. Het drietal in voor onderzoek ingesloten in het politiebureau.

Eindhoven: Drugs
Aan het Stratumseind is in de nacht van vrijdag op zaterdag een 33-jarige man uit Veldhoven aangehouden die een buisje XTC-pillen op zak had. Bij binnenkomst van de man in een horecagelegenheid werd het buisje door de portier ontdekt. De aan de politie overgedragen verdachte is ingesloten.

Eindhoven: Onder invloed
Aan de Stekelroosstraat is in de nacht van vrijdag op zaterdag om 0.10 uur een 25-jarige man uit Eindhoven aangehouden. De verdachte was daar met een auto tegen een geparkeerd voertuig aangereden. De man is niet in het bezit van een rijbewijs en bleek onder invloed van alcohol. De auto, die niet verzekerd is, is veiliggesteld op het politiebureau. De man is voor onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Gestolen auto zelfde nacht terug
Aan de Menno van Coehoornlaan is zaterdag om 4.35 uur een 19-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man reed in een auto die eerder die nacht van de generaal Horrocksstraat was verdwenen. De eigenaars ontdekten de diefstal rond 1.00 uur.

Eindhoven: Diefstal auto
Aan het stadhuisplein is zaterdag tussen 1.00 en 2.00 uur een Opel Astra, kenteken ZH-GP-66, gestolen.

Eindhoven/Nuenen/Helmond: Schade
Van vier autos moesten banden worden verwisseld toen zij in de nacht van vrijdag op zaterdag rond 2.00 uur vanuit Helmond op de A270 over wegmarkeringsborden reden. Iemand had een aantal borden met voet en al vanaf het viaduct Geldropsedijk naar beneden gegooid.
Eindhoven: Inbraak
Aan de Insulindelaan zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag twee mannen aangehouden op verdenking van inbraak. Het tweetal, een 24-jarige man uit Maastricht en een 17-jarige man waarvan de woonplaats onbekend is, werd ontdekt in de bosjes achter een pand waar zojuist was ingebroken. Een getuige had het tweetal van het pand zien wegrennen. De verdachten zijn voor onderzoek ingesloten.
Eindhoven: Diefstal uit bedrijf
Uit een bedrijf aan de Luchthavenweg zijn vrijdagavond ongeveer vijftig mobiele telefoons gestolen. Ook verdween fl. 1.500,- uit een afgesloten bureau dat werd opengebroken. De deur van het pand was opengebroken.

Eindhoven: De goudvis heet Koos
Vrijdagavond is het leven van een goudvis, die inmiddels Koos is gedoopt, gespaard gebleven. Aan de Kanaaldijk Noord zaten rond 23.30 uur twee Eindhovenaren, van 31 en 35 jaar, op een bankje te vissen. Toen de verdachten de politie ontdekten gooiden zij hun hengels in het water. Aan een van de hengels bleek een goudvis te zitten, die blijkbaar als aas werd gebruikt. De vis bleek nog te leven. Aangezien in het bureau geen goede behuizing voor het slachtoffer te vinden was, biedt een van de agenten Koos tijdelijk onderdak. Tegen de mannen is proces verbaal opgemaakt voor het vissen op een plaats waar dit niet mag. De verdachten staat ook nog een proces verbaal voor nachtvissen en het vissen met levend aas te wachten.

Eindhoven: Aanrijding onder invloed
Vrijdag is rond 22.15 uur een 35-jarige automobilist uit Eindhoven aangereden door een 23-jarige Eindhovenaar die onder invloed bleek. De 35-jarige man reed met groen licht vanuit de Willemstraat over de Mauritsstraat. Een bestelauto, die door de 23-jarige man werd bestuurd, reed op hem in. Deze bestuurder bleek onder invloed en blies bij een ademanalyse 0,85 promille. Het rijbewijs van de verdachte is ingevorderd en hij kreeg een rijverbod van 7 uur. Er was geen sprake van noemenswaardige verwondingen bij het ongeval.
Eindhoven: Onder invloed
Aan de Antoon Coolenlaan bleek vrijdag een 56-jarige automobilist onder invloed te rijden. Bij een ademanalyse had de man een promillage van 0,8. Hij kreeg een rijverbod van 3 uur en tegen hem is proces verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Onder invloed
Aan de Frankrijkstraat is in de nacht van vrijdag op zaterdag een 50-jarige Eindhovenaar aangehouden. De verdachte reed bij de rotonde op de Boschdijk om een afzetting en daardoor een stuk tegen de rijrichting in. De aanwezige politie heeft de man mee naar het bureau genomen toen deze onder invloed bleek. De verdachte werkte niet mee aan een bloedproef.

Helmond: Vernieling
Aan de Havenweg is in de nacht van vrijdag op zaterdag een 19-jarige Helmonder aangehouden voor vernieling. De verdachte schopte bij een kennelijke woordenwisseling met een bekende de ruit van een horecagelegenheid in. Er is proces verbaal opgemaakt.
Helmond: Diefstal
Vrijdag is om 19.00 uur een 16-jarige Helmonder aangehouden voor diefstal. De jongen wordt verdacht van diefstal van een GSM uit de voorraad van een winkel aan de Veestraat. De verdachte is in dienst van de winkel, waar de laatste tijd regelmatig GSM-telefoons uit het magazijn verdwenen. Bij controle van de voorraad bleek gisteren weer een toestel te zijn verdwenen. Dit toestel werd verstopt in het fietshok teruggevonden. De verdachte is ingesloten voor onderzoek.
Helmond: Inbrekers verjaagd
Aan de 3e Haagstraat heeft een inwoner een inbraak kunnen verijdelen. Rond 22.15 uur hoorde hij een krakend geluid. Bij het polshoogte nemen zag hij buiten een verschoven tuintafel en een van de muur getrokken kabel. De daders kon hij niet ontdekken.

Veldhoven: Onder invloed
Aan de Kruisstraat is in de nacht van vrijdag op zaterdag rond 0.15 uur een 34-jarige automobilist uit Waalre aangehouden. De verdachte ging er op de Provinciale weg vandoor toen hij een politieauto zag. Na wat omzwervingen door Zeelst werd hij aangehouden. Bij een ademanalyse blies hij 1,0 promille. De auto waarin hij reed bleek niet verzekerd te zijn. Tegen de man is proces verbaal opgemaakt. Hij kan zijn auto ophalen als een verzekering is afgesloten.

Best: A2
Aan de A2 is zaterdag rond 10.00 uur een 38-jarige man uit Best aangehouden. De verdachte had uit een op een parkeerterrein staande auto de radio weggenomen. De auto bleek er al weken onafgesloten te staan. De man heeft de radio overgedragen aan de politie. Er is proces verbaal opgemaakt.

Best: Paarden gestolen
Aan de Ploegstraat zijn uit een stal in de nacht van vrijdag op zaterdag 3 Friese paarden verdwenen. Het gaat om 2 friezen, kleur zwart, van 5 en 6 jaar en een veulen van 3 weken. De daders hebben het hangslot van het hekwerk kapotgeslagen en de honden die voor de stal liepen in hun hok gedaan.

Best: Recalcitrant
Aan de Syracusestraat is in de nacht van vrijdag op zaterdag een 18-jarige man uit Eindhoven aangehouden. De politie werd gewaarschuwd in verband met overlast. Onder een zich daar bevindende groep jongeren was een jongen die eerder die nacht op de Johan Brouwerstraat betrapt werd toen hij in een auto van een omwonende zat. Daar was hij er vandoor gegaan toen hij werd opgemerkt. Toen de politie de verdachte voor een poging diefstal aanhield werd deze vervelend en sloeg zijn hoofd door de voordeurruit van een woning. De politie heeft de jongeman begeleid naar het Catharina-ziekenhuis, waar een hoofdwond werd gehecht. De jongen wordt gehoord.

Best: Fietser aangereden
Vrijdagavond is een 16-jarige meisje uit Best gewond geraakt bij een aanrijding. Een 21-jarige automobiliste verleende haar geen voorrang bij een kruising van de Willem de Zwijgerweg, Raadhuisstraat. De fietsster is met letsel aan haar schouder opgenomen in het Diaconessenhuis.

Valkenswaard: Aanrijding onder invloed
Aan de Bosstraat verleende een 37-jarige man uit Valkenswaard rond
3.15 uur geen voorrang aan een auto op de Europalaan. Hierop ontstond een aanrijding. De verdachte bleek onder invloed en blies 0,9 promille bij een ademanalyse. De man kreeg een rijverbod van 3 uur en er is proces verbaal opgemaakt.

Bergeijk: Overval
Vrijdagavond is rond 21.00 uur de caissière van een winkel aan het Hof overvallen. Een man verscheen in de winkel, kocht een blikje bier en greep bij het afrekenen in de kassa. Hierbij spoot hij de vrouw in het gezicht met een spuitbus. Toen de vrouw weerstand bood sloeg hij haar op haar hoofd. Hij vertrok met ongeveer fl. 1.000,-. De politie vraagt getuigen zich te melden.

Gemert: Onder invloed
Aan de Jan van Amstelstraat is zaterdag rond 3.30 uur een 35-jarige man uit Helmond bekeurd voor het rijden onder invloed. De man had een alcoholpromillage van 0,7 en kreeg een rijverbod van 2 uur.
Asten: Aanrijding
Een 24-jarige man uit Asten is na een aanrijding op de N279 met hoofd- en nekletstel opgenomen in het Ziekenhuis in Venlo. De man reed met zijn auto over de N279. Op de kruising met de Buizerdweg kreeg hij geen voorrang van een uit Neerkant komende 43-jarige vrachtwagenchauffeur uit Nederweert.

Asten: Inbraak in woning
Aan de Reeweg is vrijdagavond ingebroken in een woning. De ruit van een deur aan de zijkant van de woning werd ingeslagen. Vermist worden een gouden ketting en horloge.

Reusel: Diefstal uit woning
Aan de Kerkstraat is vrijdagavond ingebroken in een woning. Een slot werd opengebroken en ongeveer fl. 400,- en een sleutelbos gestolen.
Maarheeze: Diefstal aanhanger
Van de Spoorstraat is zaterdag tussen 2.30 en 6.10 uur een aanhanger verdwenen. De twee-assige aanhangwagen was met een slot vastgeketend aan een lantaarnpaal in de berm.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

HomeExchange Gold brengt de ruil-ervaring naar nieuw service-niveau
HomeExchange – ‘s werelds grootste huizenruil-netwerk met meer dan 65.000 actieve listings in 150 landen– heeft HomeExchange Gold gelanceerd, een...

Bijna 90 procent Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde
Bijna 90% Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde Bijna 90% Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde Van alle Nederlanders wil...

Greenchoice weer 'Beste uit de Test' Consumentenbond
Duurzame energieleverancier Greenchoice is voor 2016 alweer beoordeeld als beste energieleverancier van Nederland. Consumentenbond vergeleek 14 energieleveranciers op klanttevredenheid, service...

Gemeente Oss gaat administratieve software ‘Op Orde’ gebruiken
De gemeente Oss heeft een contract gesloten met Op Orde, ontwikkelaar van software voor administratieve processen. Dit meldt Jeroen Lugte,...

Verzekeringsmaatschappijen beïnvloeden onbewust consument
Recentelijk heeft het de Autoriteit Financiële Markten (AFM) een persbericht gepubliceerd over het gebruik van gedragswetenschappen in de marketing. Hierin...

‘Het huis waar de duivel woont’ van Goran Tribuson is verschenen
Gastarbeider Roby keert terug naar zijn geboortestreek, de buitenwijk De Gasfabriek. Hij wil er een kampioenschap in een nieuwe vechtsport...

Zorgkosten Nederland overstijgen rest van Europa
De zorgkosten per hoofd van de bevolking zijn naar verhouding in Nederland bijna het hoogst van heel Europa. Een Nederlander...

ABB Research Award ter ere van Hubertus von Grunberg voor Jef Beerten
Eerste ABB Research Award ter ere van Hubertus von Gruenberg voor dr. Jef Beerten ZUeRICH-(BUSINESS WIRE)- Dr. Jef Beerten van...

Speedheat heeft warm hart voor vrije architectuur
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Dubline introduceert één mobiele telefoon met twee lijnen
Dubline introduceert vandaag een app die het gemak en vrijheid van een mobiele telefoon combineert met de professionaliteit van een...

Verplicht publicatie van 'slaperstarieven' energiecontracten
Recent concludeerde bestuurslid Henk Don van de consumentenwaakhond ACM dat consumenten het aanbod van energieleveranciers nu beter begrijpen en vergelijken....

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...