Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Expositie glaskunstenaar Jörg Zimmermann in Roermond

Datum nieuwsfeit: 16-04-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Persbericht
trefwoorden: tentoonstellingglaskunst, schilderijen, roermond, galerie mariska dirkx, Jörg Zimmermann, Ewa Sadowska, expositie
Galerie Mariska Dirkx, Roermond

Expositie 16 april tot en met 25 mei 2000
De feestelijke opening vindt plaats op zondag 16 april om 15:00 uur U bent hierbij van harte uitgenodigd.

Nu het voorjaar weer is aangebroken nodigen wij u graag uit nieuw werk te komen bezichtigen in onze galerie en beeldentuin. Er zijn een tiental prachtige objecten te bewonderen van de glaskunstenaar Jörg Zimmermann en prachtige werken op doek van de Ewa Sadowska. Verder is er altijd werk van de beeldhouwer Dick van Wijk te zien en zijn er beelden en bijzondere glasobjecten van andere kunstenaars te bewonderen. Galerie Mariska Dirkx is op vrijdag, zaterdag, zondag, maandag van 13:00 uur tot 17:00 uur geopend en na telefonische afspraak.

Ewa Sadowska (1953, Polen) heeft in haar geboorteland, Polen, reeds een grote naamsbekendheid verkregen. Haar abstracte schilderijen munten uit in een schitterend kleurgebruik en suggereren een grote ruimte. Een voelbare interpretatie van haar emoties geven blijk van een warm gevoel voor het leven. Haar werk is opgenomen in de publieke collecties van het Pools Museum, Chicago (USA); ABP ( Heerlen); Hoffmann- La Roch, Basel (Zwitserland).

Jörg Zimmermann (1940, Duitsland) is een van de weinige gevestigde kunstenaars die vanuit zijn eerste opleiding het glas vorm heeft gegeven. Als zelfstandige kunstenaar en als designer voor grote glasbedrijven, heeft Jörg Zimmermann een technische begaafdheid opgebouwd die het hem mogelijk maakt ingenieuse objecten te vervaardigen met een eigen signatuur. Het is begrijpelijk dat Jörg Zimmermann enige staatsprijzen heeft verkregen. Zijn geblazen glasobjecten, die tot de verrassendste werken in de Duitse glaskunst behoren, tonen een ongewone vormentaal. Het flexibele spel van de transparanten, de optische dichtheid, de structuur en het binnen- en buitenleven verzamelen zich in een object, dat uiteindelijk leidt tot een verstilde beweging.

Galerie Mariska Dirkx is op vrijdag, zaterdag, zondag, maandag van 13:00 uur tot 17:00 uur geopend en na telefonische afspraak.

Galerie Mariska Dirkx
Wilhelminasingel 67

6041 CH Roermond
The Netherlands
Phone/ Fax: +31(0)475-317137
Website: www.galeriemariskadirkx.nl
Email: (galerie.dirkx@wxs.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie