Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Hezemans/Hart naar FIA GT overwinning op Monza

Datum nieuwsfeit: 16-04-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Persbericht / autosport

Derde wedstrijd FIA GT kampioenschap

Hezemans/Hart naar overwinning op Monza

Monza (Ita), zondag 16 september. Mike Hezemans en David Hart wisten op het Italiaanse circuit van Monza hun voorspelling waar te maken. In een spannende wedstrijd wist het Carsport Holland-team te overwinning te behalen in de derde wedstrijd van het FIA GT kampioenschap, na vanaf de beste startpositie vertrokken te zijn.

"Monza is een geschikt circuit voor onze Chrysler Viper", vertelde Hezemans voorafgaand aan de prestigieuze wedstrijd op de Italiaanse racebaan. " De snelheid bleek goed tijdens de eerste twee races." Tijdens de eerste kwalificatietraining bleek de vooruitziende blik. Op de natte baan scoorde Hezemans de snelste tijd, voorlopig goed voor de pole-positie. "De grip was geweldig goed van de Viper. Bovendien is de snelheid op de lange rechte einden van Monza prima", zei de Brabander. Gedurende de tweede tijdtraining werden de tijden niet verbeterd, vanwege de nog nattere conditie van de baan.

Hezemans startte de 500 km-lange wedstrijd. Hij behield gedurende 18 ronden de leiding, kwam toen achterliggers tegen waardoor de Lister Storm van Baily, winnaar van de eerste twee races, aan de leiding kwam. Na een benzine defect, waardoor Baily naar de pits moest, bezocht ook Hezemans de pits, waar Hart het stuur over nam. De Schiedammer zag zich aan de leiding, toen in een onoverzichtelijke situatie de Lister Storm aan een inhaalmanoeuvre begon. Beide wagens raakten elkaar maar konden hun weg vervolgen. In de tweede pitstop nam Hezemans het stuur van Hart over. Waar de Viper van het Carsport Holland-team geen problemen kende, kampte de Britse Lister met een onwillige versnellingspook. Het onderdeel brak zelfs af, waardoor Baily de pits moest opzoeken voor reparatie. Hezemans nam de leiding over en reed onbedreigd naar de zege met een voorsprong van bijna een minuut. Door dit resultaat bezetten Hezemans en Hart de tweede plaats in het FIA GT kampioenschap.

Uitslag 3e ronde FIA GT kampioenschap, Monza (Ita), 16 april 2000
1. Hezemans/Hart (Ned), Chrysler Viper, 87 ronden in 2:43'26.373 (184.284 km/uur); 2. Kaufman (Dui)/Wollek (Fra), Porsche 911 GT2, op 58,7 sec; 3. Baily/Campbell-Walter (GB), Lister Storm, op 1 ronde
Stand kampioenschap

1. Baily en Campbell-Walter 19; 2. Hezemans en Hart 14,5; 3. Vosse en Belmondo 9.

Volgende wedstrijd: 14 mei, Silverstone (GB)
Nadere info: Dirk Buwalda, telefoon 06-54644347

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie