Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Brabant-Zuid-Oost: Eindhoven

Datum nieuwsfeit: 16-04-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Brabant-Zuid-Oost: Eindhoven 16-04-2000 Persbericht 16 april 2000

Berichten uit de regio

Eindhoven: Autodieven aangehouden
Op een bouwterrein aan de Prof. Dr. Dorgelolaan zijn zaterdagavond rond 22.50 uur twee mannen uit Nieuwegein, beide 25 jaar, aangehouden. De verdachten werden betrapt bij het inbreken in een auto en vluchten het NS terrein bij de Dorgelolaan op. Het terrein werd door de politie afgezet en met behulp van diensthonden werden de verdachten gevonden op een trap van een gebouw. De verdachten zijn voor onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Gewapende overval
Op een tankstation aan de Tongelresestraat is zaterdag rond 18.30 uur een gewapende overval gepleegd. De dader bedreigde het personeel met een vuurwapen en maakte ongeveer fl. 900,- buit. De politie heeft de omgeving met meerdere autos afgezet en afgezocht. De dader, een blanke man, ongeveer 1.80 meter groot, met lang donkerblond haar en gekleed in een blauw trainingspak, kon niet worden gevonden. De overvaller schijnt enige tijd voordat hij tot daden overging bij het station te hebben rondgehangen. De politie vraagt getuigen zich te melden op 040-2330800.

Eindhoven: Drugs
Aan de Dommelstraat zijn in de nacht van zaterdag op zondag twee mannen uit Tilburg, 19 en 24 jaar oud, aangehouden. De mannen werden door het beveiligingspersoneel van een horecagelegenheid betrapt met een aantal verboden pillen. De verdachten zijn overgedragen aan de politie.

Eindhoven: Zakkenroller gepakt
In de nacht van zaterdag op zondag is aan het Stratumseind een 16-jarige Eindhovenaar betrapt toen hij geld uit de tas van een bezoekster van een horecagelegenheid rolde. Om 0.55 uur droeg het personeel van de horecagelegenheid de dader over aan de politie, die deze voor onderzoek heeft ingesloten.

Eindhoven: Berijder gestolen snorfiets aangehouden Aan de Fuutlaan is in de nacht van zaterdag op zondag om 23.45 uur een 17-jarige man uit Accra aangehouden. De verdachte reed zonder licht op een snorfiets. Toen een politiepatrouille hem wilde stoppen, negeerde hij dit. De politie kon hem staande houden. De snorfiets bleek gestolen. De jongeman is ingesloten op verdenking van diefstal/heling.

Eindhoven: Ook auto weg bij inbraak woning
Bij een inbraak in een woning aan de Backenhagen is in de nacht van vrijdag op zaterdag een zwarte Volkswagen Passat, kenteken 49-DH-GT, gestolen. De achterdeur van de woning werd opengebroken en de gehele benedenverdieping doorzocht terwijl de bewoners boven sliepen. Uit de woning is, naast de autosleutels, foto- en videoapparatuur ter waarde van fl. 6.000,- gestolen en ongeveer fl. 2.500,- in nederlandse en vreemde valuta. Ook verdwenen een strijkijzer en horloge.
Eindhoven: Schieten?
Aan de Narcisstraat is in de nacht van zaterdag op zondag een 31-jarige man uit Eindhoven aangehouden. Op een melding dat bij een horecagelegenheid geschoten werd, trof de politie de verdachte aan. Hij is voor onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Onder invloed
Aan de Eindhovenseweg is zaterdag rond 16.50 uur een 55-jarige Eindhovense automobilist aangehouden. Een douanebeambte zag hoe de verdachte tegen een paal aanreed. Hij waarschuwde de politie die van de man op het politiebureau een ademanalyse afnam. Hierbij werd 2,7 promille gemeten. De man kreeg een rijverbod van 24 uur en zijn rijbewijs is ingenomen.

Eindhoven: Snorder
Aan de Fuutlaan is zondag om 4.50 uur een 33-jarige Eindhovenaar aangehouden. De verdachte reed met een aantal passagiers in de auto die verklaarden dat zij tegen betaling werden thuisgebracht. De verdachte is in verzekering gesteld voor onderzoek en de auto is in beslag genomen.

Eindhoven: Bedreiging / Mishandeling
Zaterdag is om 5.20 uur een 38-jarige Eindhovenaar in zijn woning aangehouden. De onder invloed verkerende verdachte had zijn vriendin na bedreigingen en fysiek geweld uit de woning gezet. De verdachte is ingesloten voor onderzoek.

Eindhoven: Vrijheidsbeneming / mishandeling
Zondag is rond 4.30 uur een 20-jarige Eindhovenaar in zijn woning aangehouden. De politie ging naar het woonadres toen een telefoontje binnenkwam dat de verdachte twee vrouwen tegen hun wil vasthield: Hij had de vrouwen bedreigd en een van hen mishandeld. De man is voor onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Planten en potten verdwenen
Uit een tuin aan de Hogendorplaan zijn in de nacht van zaterdag op zondag een aantal bloempotten met planten verdwenen.
Eindhoven: Diefstal auto
Van de Van Speijkstraat verdween zaterdag rond 13.30 uur een blauwe Opel Astra, kenteken XP-NL-99.

Eindhoven: Zakkenrollerij
In de nacht van vrijdag op zaterdag is uit de achterzak van een 26-jarige Eindhovenaar de portemonnee gerold. De man voelde op zijn weg van het Stratumseind naar de Markt hoe een man de portemonnee pakte. In een poging de diefstal te verijdelen werd het slachtoffer in de hand gebeten. De dader ging er richting Smalle Haven vandoor. De Eindhovenaar mist wat pasjes en fl. 25,-. Zaterdagmiddag zijn van vier vrouwen de portemonnees gerold in winkelcentrum Woensel. Dit gebeurde tussen 14.00 en 16.30 uur uit gesloten tassen en bij één vrouw uit de jaszak. Aan de Woenselse Markt verdween rond 14.30 uur uit de tas van een 38-jarige Eindhovense de portemonnee.

Helmond: Inbrekers gepakt
Rond middernacht, in de nacht van zaterdag op zondag, heeft de politie twee inbrekers aangehouden. De twee 16-jarige verdachten uit Helmond hadden zojuist ingebroken in een bouwkeet aan de Frans van Bommelstraat. Ze konden met de hulp van een politiehond in de directe omgeving worden aangehouden. Het tweetal is voor onderzoek ingesloten.
Helmond: Automobilist onder invloed gaat er vandoor Aan de Hoofdstraat is in de nacht van zaterdag op zondag om 2.10 uur een 22-jarige Helmondse automobilist aangehouden. De verdachte reed met hoge snelheid over de Europaweg. Hij passeerde een politieauto, die daarop het voertuig volgde. De Helmonder negeerde stopsignalen en reed bij het kruispunt met de Mierloseweg door rood richting Mierlo-Hout. Met een vaart van meer dan 100 km per uur reed hij over de Mierloseweg, waar fietsers aan de kant vlogen en tegemoetkomende autos moesten remmen. De verdachte probeerde de patrouilleauto te rammen toen deze de verdachte had ingehaald. Toen hij deze daadwerkelijk ramde kwamen beide voertuigen tot stilstand. De verdachte bleek onder invloed en blies bij een ademanalyse 0,9 promille. Hij is voor onderzoek ingesloten.

Helmond: Mishandeling
Zaterdag is rond 14.45 een 33-jarige man uit Helmond in zijn woning aangehouden. De verdachte had even daarvoor een 27-jarige Helmonder mishandeld. Dit gebeurde op een parkeerplaats aan de Watermolenwal, waar de 27-jarige man met twee vrouwen liep. De verdachte reed met zijn auto het parkeerterrein, maakte drukke gebaren en schreeuwde in de richting van het drietal. Die verlieten de parkeerplaats en werden achtervolgd door de verdachte die 100 m verder uitstapte. Een tweede inzittende van de auto pakte het slachtoffer vast en de verdachte sloeg hem met een kriksleutel. Het slachtoffer heeft zich aan een hoofdwond laten behandelen in het ziekenhuis. De verdachte is ingesloten voor onderzoek.

Helmond: Weerbarstig
Aan de Steenweg is in de nacht van zaterdag op zondag een 16-jarige Helmonder aangehouden. De jongeman bemoeide zich bij de verwijdering van een aantal jongeren die met portiers van een horecagelegenheid woorden hadden gehad. De jongen werd steeds grover en liet zich niet sussen door bekenden. Bij aanhouding door de politie verzette de jongen zich heftig. Tijdens een oploopje dat ontstond werd de sfeer grimmig. De politie heeft, geassisteerd door politiehonden, de rust kunnen bewaren. De verdachte is ingesloten in het politiebureau.
Helmond: Baldadig
In de nacht van zaterdag op zondag is aan de Irenelaan om 0.30 uur een 17-jarige Helmonder aangehouden. De verdachte had uit een tuin aan de Irenelaan een of meerdere coniferen getrokken. Tegen hem wordt proces verbaal opgemaakt, is het niet voor vernieling dan wel baldadigheid.
Helmond: Diefstal plantenbak
Uit een tuin aan de Molecatendreef is in de nacht van vrijdag op zaterdag een bloembak, een zuil met schaal waarin 6 planten, verdwenen.

Helmond: Diefstal uit woning
Aan de Topaasstraat is in de nacht van vrijdag op zaterdag ingebroken in een woning. Het bovenlicht in de keuken werd opengebroken en een videorecorder weggenomen.

Helmond: Diefstal auto
Van de Schoolstraat verdween in de nacht van vrijdag op zaterdag een blauwe BMW 316, kenteken JS-94-FF.

Veldhoven: Busje in sloot
Aan de Zittard is in de nacht van zaterdag op zondag een 25-jarige man uit Veldhoven aangehouden. De man liep bellend in de buurt van zijn bestelbus, die in een sloot naast de Zittard lag. De verdachte ontkende de auto te hebben gereden. Er is proces verbaal opgemaakt.
Geldrop: Dronken bromfietser pikt plantjes mee
Aan de Helze is in de nacht van zaterdag op zondag om 1.40 uur een 33-jarige Geldropenaar aangehouden. De man reed op zijn bromfiets slingerend door het rode licht vanuit de Nieuwendijk richting Helze. De pollite liet hem stoppen en vond op de treeplank drie struikjes die de verdachte vermoedelijk uit plantbakken aan de Oude Kerkstraat heeft meegenomen. De verdachte blies bij een ademanalyse op het bureau 1,6 promille. Tegen de man is proces verbaal opgemaakt hij kreeg een rijverbod van 8 uur. Zondag heeft hij zijn bromfiets opgehaald bij het bureau.

Nuenen: Diefstal uit woning
Aan het Puyven is zaterdag overdag ingebroken in een woning. Een raam aan de achterzijde van de woning werd opengebroken. Uit de woning worden een videorecorder, sieraden, een aantal bankpasjes, flessen wijn en kristallen beeldjes vermist.

Deurne: Inbraak in woning
In een woning in de van Gilsstraat is in de nacht van zaterdag op zondag ingebroken. Een bewoonster werd rond 4.15 uur wakker van een geluid in de woning. Dit bleek later gekomen te zijn van een in de woonkamer vallende vaas. Uit de woning werd een handtas met portemonnee, met als inhoud pasjes, rij- en kentekenbewijs en ongeveer fl. 145,-, gestolen. De inbreker heeft waarschijnlijk via de brievenbus de voordeur opengemaakt.

Deurne: Diefstal uit tuinen
Op in ieder geval drie adressen zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag planten, bloembollen en tuinornamenten verdwenen. Dit gebeurde bij woningen aan de Steenovenweg, Beukenstraat en St. Jozefstraat.

Someren: Auto ruilen
Aan de Hugterweg is zaterdag rond 16.45 uur een blauwe Mercedes Benz, kenteken NZ-RH-34, gestolen. De auto stond bij de achterdeur van een woning. De bestuurster besefte toen ze was ingestapt, dat ze nog wat uit het huis moest pakken. In de korte tijd dat ze binnen was reed een auto het erf op. De onbekende automobilist stapte in de auto van de bewoners en ging er vandoor. De in keurige staat verkerende auto waarmee de dief het erf was opgekomen, werd achtergelaten.
Son: Onder invloed
Aan de Nieuwstraat is in de nacht van zaterdag op zondag tussen 23.00 en 0.30 van 60 automobilisten een blaastest afgenomen. Om 23.55 uur werd één man, een 55-jarige automobilist uit Son, aangehouden voor rijden onder invloed. De verdachte blies bij een ademanalyse op het bureau 0,8 promille. Hij kreeg een bekeuring en een rijverbod van twee uur.

Best: Tas weg op markt
Tijdens de markt aan het Wilhelminaplein is de tas van een 54-jarige vrouw uit Best verdwenen. Toen zij haar tas even op een stalletje legde om wat goederen te bekijken, werd deze gestolen. De vrouw mist vier pakken koekjes en haar portemonnee met fl. 275,- en enkele pasjes.

Geldrop: Tas verdwenen
Zaterdag is een 69-jarige vrouw uit Geldrop rond 13.00 uur haar tas in een winkel aan de Korte Kerkstraat kwijtgeraakt. De zwarte schoudertas bevatte wat geld en een strippenkaart.

Mierlo: Diefstal auto
Aan de Munnikenakker is in de nacht van vrijdag op zaterdag een zwarte Volkswagen Golf, kenteken HD-BN-95, gestolen.

Valkenswaard: Openbaar dronkenschap
Aan de Markt is in de nacht van zaterdag op zondag om 1.50 uur een 43-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. De verdachte schreeuwde tegen voorbijgangers en duwde een van hen tegen de grond. Bij aanhouding ging de verdachte ook tegen de politie tekeer. Tegen hem is proces verbaal voor openbare dronkenschap opgemaakt.

Heeze: Diefstal auto
Aan de Julianalaan is zaterdagavond een beige Opel Record Stationcar, kenteken LZ-42-DZ, gestolen. De eigenaar vermist ook zijn rijbewijs.
Maarheeze: Diefstal uit woning
Uit een woning aan de Oranje Naussaulaan zijn zaterdagavond sieraden en een bankpasje gestolen. Inbrekers kwamen binnen door een slaapkamer raam open te breken.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie