Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Verslag Almere Surfmagazine Challenge

Datum nieuwsfeit: 16-04-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
KNWV

KNWV - Nieuws

KNWV - Persberichten

Persberichten

DATUM: 17-4-2000

WEDSTRIJDSURFEN - Almere Surfmagazine ChallengeAlmere Surfmagazine Challenge


17 april 2000 - Tijdens het afgelopen weekeinde werd met succes de tweede editie van de Almere Surf Magazine Challenge georganiseerd.
Op zaterdag en zondag (15 - 16 april) werd er voor het eerst gestreden om het officiele Open Nederlands Kampioenschap Freestyle surfen. Ook werden er racewedstrijden gesurft in diverse klassen. In totaal stelde de organisatie 10.000 gulden beschikbaar. Ondanks de matige
weersvoorspellingen was de opkomst zeer goed. In totaal hebben 112 deelnemers meegesurft, verdeeld over de disciplines Freestyle en Race.
De weergoden waren de deelnemers, de organisatie en het publiek goed gezind. Zaterdag, 15 april werd met de Freestyle op de finale na een volledige eliminatie afgerond. Zondag werd er opnieuw een totale eliminatie afgewerkt. Doordat de wind aan het einde van de middag sterk afnam, was het niet mogelijk om de 2e finale te varen.
De winnaars van het Open Nederlands Kampioenschap Freestyle zijn:
1. Remco de Weerd uit Huizen

2. Ramses Landman uit Marssum

3. Martijn van Deth uit Huizen.

Het Freestyle is een relatief jonge tak van de sport. Het gaat om heats van acht minuten waarbij er vier windsurfers tegen elkaar uitkomen. De twee windsurfers die de mooiste sprongen en trucs laten zien, gaan door naar de volgende ronde. Dit spektakel is vanaf het strand zeer goed te volgen.

Bij de discipline Race waarbij meerdere boeien gerond moeten worden, waarbij techniek en tactisch inzicht van windsurfers een vereiste zijn, werden er vier manches gevaren bij sterk wisselende
windomstandigheden.
De winnaars zijn:

1. Adri Keet uit Oostzaan

2. Ron Ruiter uit Heerhugowaard

3. Stephan Gideonse uit Veere.

Aan de kant zorgden een klimwand, een tent met exploitanten van windsurfmateriaal en kite- en wakeboarddemonstraties voor extra amusement, waardoor de organisatie en deelnemers van de Almere SUrf Magazine Challenge kunnen terugkijken op een zeer geslaagd weekeinde.

Laat meer artikelen zien over: WedstijdSport: WindsurfenNoot voor de pers: Onze PR afdeling besteedt veel zorg aan de
publicatie van haar (nieuws)artikelen. Desondanks bestaat er de mogelijkheid dat er onjuiste informatie vermeld staat in dit artikel. Indien u denkt dat dit het geval is dan kunt u een bericht sturen naar onze Online PR service door het formulier in te vullen, een postzegel is niet nodig.
Voor informatie en/of uitslagen kunt u contact opnemen met het KNWV, Yvonne Graffner ((yvonne.graffner@knwv.nl)). Bellen kan natuurlijk ook:(030) 656 65 70.

xx


_

KNWV - Postbus 87 - 3980 CB Bunnik - Tel.: 030-6566550 - Fax: 030-6564783 - (info@knwv.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie