Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Contemporary Art Centre eert Bradley met tentoonstelling

Datum nieuwsfeit: 16-04-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

CONTEMPORARY ART CENTRE

What's it all about? overzichtstent. Martin Bradley in CAC
What.s it all about ?

CONTEMPORARY ART CENTRE EERT MARTIN BRADLEY

Op zondag 16 april om 14.00 uur wordt de tentoonstelling WHAT'S IT ALL ABOUT geopend in het Contemporary art Centre in Schalkwijk. Er hangen onder meer ruim 30 imposante schilderijen van Martin Bradley (1931). Bradley woont en werkt in Vlaanderen, is van Engelse komaf, spreekt vloeiend meerdere talen uit het Verre Oosten en vertaalt onder meer klassieke werken uit het Oud-Japans. Zijn leven is een voortdurende zoektocht geweest naar het wezenlijke: zijn omzwervingen en zijn intensieve jarenlange studie naar de taal en cultuur van het Verre Oosten hebben hem de middelen aangereikt om uitdrukking te geven aan de essentie van het leven. Dat is de reden waarom zijn werk even kleurrijk is als verstild, even fantasievol als gestileerd, even ingekaderd als grensoverstijgend, even sensueel als objectiverend. Tagi-komisch, zoals het leven zelf.
Bradleys werk is verwant aan dat van Cobra vanwege het vergelijkbare kleurgebruik en het exploreren van wat Bradley zelf noemt 'de archeologie van de geest'. Hij is er diep van overtuigd dat alle dingen leven, en wil dat innerlijke leven tot uitdrukking brengen. Waar de Cobra-schilders meer uitgingen van de materie zelf, zocht Bradley die immanentie op.

Het werk van Bradley is te vinden in een groot aantal openbare verzamelingen over de hele wereld. Een kleine greep: het British Museum en de Tate Gallery in Londen, het Museum of Modern Art in New York, zowel het Museu de Arte Moderna in Sao Paolo als dat in Rio de Janeiro, The Peggy Guggenheim Foundation in Venetië, het Albertina Museum in Wenen, de Ville de Paris in Parijs.

Eveneens op de tentoonstelling WHAT'S IT ALL ABOUT: Gilles Chabrier (F), glas, gezandstraalde en gepolijste objecten Michaela Thaesler en Fritz Steger (D), sieraden van goud en platina Wiebke Vogt (D), glas VESSELS OF SILENCE

Contemporary Art Centre
Lekdijk 20
3998 NH Schalkwijk
tel: 0306012356
fax: 0306012282
open vrijdag tot en met zondag 14.00 . 19.00 uur en volgens afspraak.
Ook open tijdens de paasdagen.

Voor de pers:
voorbezichtiging mogelijk.
foto.s op te vragen per post of via email : (cac@bart.nl). nadere info : Lilly Zeligman 030 6012356 / 0622467057 of Helma Ton 030 6374446 / 0626924341


12 apr 00 09:17

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie