Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Podiumplaats voor Van Kalmthout Racing op circuit van Zolder

Datum nieuwsfeit: 16-04-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Persbericht t.a.v. de (auto)sportredactie

Podiumplaats voor Van Kalmthout Racing

Zolder (B), 16 april 2000. Het Nederlands- en Beneluxkampioenschap Formule Ford is van start gegaan tijdens het New Race Festival op het circuit van Zolder in België. Regerend Beneluxkampioen Van Kalmthout Racing eindigde op het erepodium met de derde plaats van Bas Schothorst uit Bussum. Een prima resultaat, al had er zeker meer ingezeten!

In de tijdtrainingen kenden de rijders van Van Kalmthout Racing de nodige tegenspoed. Bas Schothorst reed een nette zesde trainingstijd, maar er had meer ingezeten aangezien Bas in zijn snelste ronde werd opgehouden. Michel Florie kampte met afstellingsproblemen van zijn Van Diemen en moest genoegen nemen met de negende trainingstijd. Marijn van Kalmthout uit Hoofddorp ging in de training van de baan, toen hij werd verrast door het zand dat een andere rijder op de baan had doen belanden. De pas 16-jarige Marc Wortelboer behaalde in zijn eerste raceweekeinde een prima dertiende startpositie.

Tijdens de race zag Bas Schothorst kans om op te klimmen naar de vijfde plaats, tot het moment dat het begon te regenen. “Ik besloot op dat moment om voor de punten te gaan en geen onnodige risico’s te nemen. Het seizoen is immers nog lang”, aldus Schothorst. Enkele coureurs voor hem gleden van de spekgladde baan, waardoor Bas opschoof naar de derde plaats. “Ik had misschien nog tweede kunnen worden, maar ik wilde het risico niet nemen”, vertelde de 20-jarige rijder.

Marijn van Kalmthout, die uitkomt in de First Division (auto’s van twee jaar en ouder), leek een klasse-overwinning te behalen, tot hij door een achtervolger werd geramd. “Dit is echt vreselijk balen”, meende de zwaar teleurgestelde Hoofddorpse Ford-dealer. “Ik had de race in mijn zak.” Marc Wortelboer reed een sublieme race, die hij afsloot met de negende plaats. “Ik ben echt enorm tevreden over dit resultaat van Marc. Bedenk wel, hij is pas zestien en dit is zijn eerste race!”, aldus Marijn van Kalmthout. Michel Florie beëindigde de race als twaalfde.

Uitslag: 1. Patrick Koel (NL), 10 ronden in 18.12.939; 2. Jaap van Lagen (NL), op 5.017; 3. Bas Schothorst (NL), op 7.909; 9. Marc Wortelboer (NL), op 30.861; 12. Michel Florie (NL), op 34.986; 15. (zesde in First Division) Marijn van Kalmthout, op 51.613

Voor de redactie:
Voor nadere inlichtingen: Marijn van Kalmthout, tel. 06-53280460

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie