Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Utrecht-West

Datum nieuwsfeit: 16-04-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politie Regio Utrecht
Persberichten
Cluster West-Utrecht (districten Lekstroom, Rijn en IJssel en Vecht & Venen)
Zondag 16 april 2000 - 10.00 uur

Gestolen auto herkend
Nieuwegein - Op rijksweg A2 ter hoogte van de afslag Nieuwegein-Zuid (westbaan) heeft de politie van het district Lekstroom zaterdagmiddag omstreeks 14.00 uur een 62-jarige inwoner van Tiel aangehouden in een gestolen auto. De zoon van de rechtmatige eigenaar had, toevallig achter de gestolen auto rijdend, de auto herkend en dit doorgegeven aan de politie van Amsterdam waar de diefstal was gemeld. Op verzoek van de Amsterdamse collega's werd de gestolen auto vervolgens van de weg gehaald en op de vluchtstrook gecontroleerd waarbij bleek dat met het chassisnummer was 'geknoeid'. Daarop werd de verdachte aangehouden en overgedragen aan de politie Amsterdam-Amstelland.
Belediging levert proces verbaal op
Nieuwegein - Op zaterdagmiddag omstreeks vier uur zagen surveillerende politie-agenten een auto met aanhanger rijden met twee verschillende kentekens. Omdat dit niet is toegestaan, werd de combinatie op de Oudegein gecontroleerd. De bestuurder, een 55-jarige man uit Nieuwegein, wilde niet meewerken aan het controleren van zijn papieren. Bovendien uitte hij daarbij beledigende taal richting de politiemensen. Om die reden is hij aangehouden en overgebracht naar het Nieuwegeinse politiebureau. Ook daar ging het beledigen door, waarop een proces verbaal is uitgereikt.

Spelen met bouwkraan stopgezet
Houten - Zaterdagavond om half acht kreeg de politie de melding dat kinderen op de Vlierweg met een bouwkraan (type hoogwerker) aan het spelen waren. Dit was mogelijk omdat het contact niet op 'uit' was gezet. Om gevaarlijke situaties te voorkomen, heeft de politie samen met de brandweer voor de zekerheid de accu's uit de bouwkraan verwijderd. De spelende jeugd vond het wel jammer...reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie