Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Prima debuut van zieke Bleekemolen in Formule 3 te Zolder

Datum nieuwsfeit: 16-04-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Persbericht / autosport

Internationaal Duits Formule 3 kampioenschap

Prima debuut (zieke) Bleekemolen in Formule 3

Zolder (Bel), zaterdag 15 april 2000. In de eerste wedstrijd van het Internationaal Duits Formule 3-kampioenschap, verreden op het Belgische Circuit van Zolder, behaalde Jeroen Bleekemolen een verdienstelijke vierde plaats. De race werd gewonnen door de Italiaan Giorgio Pantano. Een zieke Bleekemolen, de coureur werd geteisterd door een forse koorts en keelontsteking, reed in de eerste officiële training van het seizoen naar een fraaie pole-positie.

Trainingen
Een natte baan met soms enkele regendruppels waren de omstandigheden die regenbanden voorschreven voor de eerste tijdtraining. Tijdens testritten had Bleekemolen al laten zien zich onder de natte situatie uitstekend thuis te voelen op de Belgische racepiste. Na enkele gewenningsronden plaatste de jongeling zich halverwege op de pole-positie voor de eerste race. Waar de andere coureurs bleven steken in hun jacht op snellere ronden, verbeterde de
18-jarige zijn tijden met de regelmaat. Bleekemolen dus naar de snelste trainingstijd in grootse stijl. Ruim 0,4 seconde sneller dan teamgenoot de Belg Tom van Bavel, die op zijn beurt weer een gat sloeg van bijna 0,3 seconde met Toshitio Kaneishi (Japan).
De tweede training, bepalend voor de startopstelling van race twee, morgenmiddag te verrijden, werd voor Bleekemolen een drama. In zijn eerste snelle trainingsronde, begaf de accu het. Jeroen derhalve de pits in. Daar besloot hij ook op profielloze banden over te stappen. Hoewel de nog natte baan iets opdroogde, was het een dramatische beslissing. In de nog weinig resterende tijd bleef hij maar liefst vijf seconden achter op de snelste man Alexander Müller. "Toen ik mijn accu liet verwisselen, zag ik andere rijders overgaan op slicks. Omdat het hier op Zolder wat lang duurt voordat de banden goed op temperatuur zijn, besloot ik tot wisselen. Dat was dus fout, de baan bleek nog te slipperig en de banden werden niet warm genoeg voor een goede grip", vertelde Bleekemolen teleurgesteld over zijn twintigste startpositie voor de tweede wedstrijd van het weekeinde.
Race 1
Bleekemolen startte zijn eerste race in het prestigieuze internationale Duits Formule 3 kampioenschap prima. Drie ronden lang behield hij de leiding met Pantano, Mücke en Lotterer daar vlak achter. In de vierde ronde ging het mis voor de Nederlander. Pantano remde de junior er in de eerste bocht van het circuit uit. Diezelfde ronde regende het achter op de baan. De Duitser Mücke verremde zich en dwong daarmee Bleekemolen van zijn racelijn af. Enkele honderden meters verder deed Lotterer de actie van Mücke nog eens dunnetjes over. Bleekemolen derhalve op de vierde positie, een plaats die hij met hand en tand verdedigde. Het veld achter hem met onder meer Van Bavel als vijfde, drong heftig aan, maar ondanks zijn mindere conditie gaf de debutant geen krimp meer. "Op de een of andere manier miste ik de juiste concentratie", vertelde een zieke Bleekemolen na afloop. "Er waren drie punten om het circuit waar je stevig moet remmen. Juist daar verloor ik veel tijd. Gelukkig ging het op de rechte stukken van Zolder wel goed en kon ik de groep voorblijven."

Uitslag eerste ronde Int. Duits Formule 3 kampioenschap, 15 april 2000, Zolder (Bel)

1. Pantano (Ita), 21 ronden in 32:37.053 (162.167 km/uur); 2. Mücke (Dui), op 0.575; 3. Lotterer (Dui), op 7.623; 4. Bleekemolen (Ned), op 15.343; 5. Van Bavel (Bel), op 15.603, alle wagens Dallara/Opel; 6. Müller (Dui), op 15.768, Dallara/Honda.

Stand kampioenschap: 1. Pantano 20; 2. Mücke 15; 3. Bleekemolen 13; 4. Lotterer 12; 5. Van Bavel 8; 6. Müller 6.

Volgende ronde: Zolder, zondag 16 april 2000.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie