Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Eindhoven vernieuwt beleid tijdelijke reclameborden

Datum nieuwsfeit: 17-04-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Eindhoven


Persbericht: 17 april 2000, no. 23.

Eindhoven vernieuwt beleid tijdelijke reclameborden

De gemeente Eindhoven heeft haar beleid m.i.v. 1 februari 2000 ten aanzien van tijdelijke reclameborden op een aantal punten gewijzigd. Voortaan mogen in Eindhoven tijdelijke reclameborden geplaatst worden voor evenementen die plaatsvinden in het gehele gebied van Samenwerkingsverband Regio Eindhoven (SRE).

In het verleden stonden namelijk in Helmond en Mierlo tijdelijke reclameborden voor Eindhovense evenementen, terwijl deze gemeenten niet met tijdelijke reclameborden in Eindhoven reclame konden maken voor hun evenementen. Door het plaatsingsgebied uit te breiden is dit probleem opgelost.

Voortaan mogen culturele instellingen ook reclame maken voor andere activiteiten dan een evenement, bijvoorbeeld voor het verschijnen van een jaarbrochure. Voorwaarde is wel dat de aankondiging verband houdt met de doelstelling van de instelling en dat hiermee een structurele bijdrage wordt geleverd aan het lokale / regionale culturele beleid.

De maximale plaatsingsperiode is ingekort van 14 naar 10 dagen. Dit schept meer ruimte om te adverteren, wat met name wenselijk is in de maanden mei, juni en september.

In Eindhoven mogen gelijktijdig maximaal 600 borden worden geplaatst. Om voldoende ruimte te kunnen bieden aan Eindhovense evenementen, zijn er 500 bestemd voor Eindhovense evenementen / culturele activiteiten. De overige 100 borden zijn bestemd voor niet-Eindhovense evenementen / culturele activiteiten. Daarbij geldt: die het eerst komt, die het eerst maalt.

Het maximum aantal te plaatsen borden is vastgesteld op 50 stuks per Eindhovens evenement / culturele activiteit (was 200), en 25 stuks per niet-Eindhovens evenement / culturele activiteit. Het commerciële tarief - f 625,00 per 50 borden (Eindhovense evenementen) of per 25 borden (niet-Eindhovense evenementen) {was 200} - blijft ongewijzigd en zal jaarlijks worden geïndexeerd.

Binnenring fraaier
Om de hoogwaardige uitstraling van de binnenring (Emmasingel, Boschdijktunnel, Keizersgracht, Wal, Bilderdijklaan, Geldropseweg (tussen Bilderdijklaan en Vestdijk) en Vestdijk) te behouden, is plaatsing van tijdelijke reclameborden daar verboden. Lichtreclames aan lichtmasten zijn op de binnenring evenmin toegestaan.
De nieuwe dienst Algemene en Publiekszaken gaat onderzoeken of het mogelijk is de tijdelijke reclameborden te vervangen door permanente, aan de lichtmasten te bevestigen displays.

Informatie en verzoek indienen
Voor nadere informatie of het indienen van een verzoek om tijdelijke reclameborden te plaatsen bent u welkom bij de dienst Algemene en Publiekszaken van de gemeente Eindhoven. Het adres is Stadhuisplein 10 te Eindhoven, het telefoonnummer (040) 238 25 00.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie