Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

'Ook Vlaanderen verantwoordelijk voor ontwikkelingshulp'

Datum nieuwsfeit: 17-04-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
PERSMEDEDELING VAN HET KABINET VAN

MINISTER BERT ANCIAUX

VLAAMS MINISTER VAN CULTUUR, JEUGD, BRUSSELSE

AANGELEGENHEDEN en ONTWIKKELINGSSAMENWERKING 17 april 2000

Ook Vlaanderen verantwoordelijk voor
ontwikkelingssamenwerking

Vlaams minister van Ontwikkelingssamenwerking Bert Anciaux neemt met verbazing akte van de daling van de federale uitgaven voor ontwikkelingssamenwerking (4 miljard frank minder in vergelijking met de begroting 1998). Hij betreurt deze trend en wijst erop dat de 0,7 procent-norm van het BNP niet enkel een opdracht is voor het federale departement van Ontwikkelingssamenwerking. De huidige Vlaamse Regering besliste van bij de start om rond ontwikkelingssamenwerking een eigen beleid uit te stippelen. Met dit doel voor ogen verhoogde minister Anciaux de begroting 2000 voor ontwikkelingssamenwerking met 47 procent (tot 400 miljoen frank).

Daarnaast heeft de Vlaamse minister van
Ontwikkelingssamenwerking een coördinerende taak met betrekking tot alle initiatieven die de Vlaamse regering neemt inzake internationale solidariteit. De administratie legt momenteel de laatste hand aan een horizontale begrotingsdoorlichting die alle initiatieven van de Vlaamse ministers in kaart moet brengen. Voor deze initiatieven wordt een bedrag vrijgemaakt van ongeveer één miljard frank.

Het Vlaams ontwikkelingsbeleid staat nog in zijn kinderschoenen. Minister Anciaux is vastbesloten om het tijdens deze legislatuur uit te bouwen tot een volwaardig instrument van internationale samenwerking.

info : Steven Somers, woordvoerder van
minister Anciaux - tel. (02) 553 28 11
e-mail: (persdienst.anciaux@vlaanderen.be)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie