Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Kamervragen over Nederlandse Hogescholen

Datum nieuwsfeit: 17-04-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Tweede Kamer der Staten Generaal

vragenformulier 17 april 2000


2990009930

Vragen van het lid Van Bommel (SP) aan de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen over de Nederlandse Hogescholen. (Ingezonden
17 april 2000)


1

Kent u het bericht `Hbo wil 700 miljoen extra van kabinet'? 1)


2

Deelt u de mening van de hbo-raad, dat de hogescholen dit studiejaar ruim dertigduizend studenten opleiden waarvoor ze geen geld ontvangen? Kunt u uw antwoord toelichten?


3

Is het waar dat door de stijging van het aantal eerstejaars dit jaar, het aantal studenten in 2004 zal oplopen tot 76.000 zodat de hbo-instellingen f.600 miljoen ruimer bekostigd zouden moeten worden? Zo neen, wat is volgens u de juiste berekening?


4

Bent u van plan om de bekostigingssytematiek zodanig aan te passen dat hogescholen niet meer gefinancierd worden op basis van het kleinere aantal studenten dat er drie jaar geleden was ingeschreven? Kunt u uw antwoord toelichten?


5

Deelt u in het algemeen de mening dat de bekostigingssystematiek op een wijze moet zijn ingericht dat het geld dat de hogescholen in een jaar ontvangen in redelijke verhouding staat tot het aantal studenten dat zij in dat jaar opleiden?

Trouw, 13 april jl.

Copyright Tweede Kamer der Staten Generaal

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie