Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Meteo Consult vernieuwt weerlijn

Datum nieuwsfeit: 17-04-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

METEO CONSULT

Meteo Consult vernieuwt weerlijn

Meteo Consult heeft de weerlijn op 0900 9725 helemaal vernieuwd. Voor een groot aantal plaatsen kan nu een korte termijn weersverwachting per drie uur vooruit worden opgehaald. Het aantal wereldwijde plaatsen met korte én lange termijn verwachtingen is uitgebreid naar ruim 2200.

Bedieningsgemak en snelle toegang tot de gewenste verwachtingen staan bij Meteo Consult voorop. Het kiezen van een plaats kan daarom op een drietal manieren: via de postcode voor plaatsen in Nederland, via Spel&Bel(r), door KPN later Naambellen(r) genoemd, voor wereldwijde plaatsen inclusief die in Nederland en via de oude driecijferige code. Bij Spel&Bel wordt de Europese standaard voor telefoons aangehouden. Daarin staat de '2' voor de letters A,B of C, de '3' voor D,E of F etc. Madrid krijgt zo een Spel&Bel code van 62374 De computer herkent deze code en geeft de gewenste weersverwachtingen. Indien twee plaatsen dezelfde code hebben, vraagt de computer naar de precieze plaats. Nieuw is ook dat bij het opvragen van de weersinformatie van een bepaald uur of een bepaalde dag niet gewacht hoeft te worden tot die aan de beurt is. Met de toetsen op de telefoon kan heel snel naar de gewenste periode gesprongen worden. Iemand die overdag naar Parijs vertrekt kan zo snel te weten komen of het weer 's avonds nog uitnodigt om op een terrasje te zitten en iemand die over zeven dagen naar de Canarische eilanden gaat, heeft binnen één minuut de weersverwachting voor de dag van vertrek.

De kwaliteit van de verwachtingen op de weerlijn is moeilijk te overtreffen. Meteo Consult heeft een speciaal systeem ontwikkeld waarin waarnemingen, computerberekeningen en het inzicht van de meteorologen voor een optimaal resultaat zorgen. Zo worden de korte termijnverwachtingen vele keren per dag ververst. In de weerlijn richt Meteo Consult zich ook op doelgroepen. Watersport liefhebbers kunnen nu niet alleen het watersportverhaal beluisteren, maar ook de informatie van de Windline met windverwachtingen voor alle plaatsen langs kust, het IJsselmeer en boven open water.

Meteo Consult verwacht met de vernieuwingen en verbeteringen in de weerlijn tegemoet te komen aan de wens naar actuele en betrouwbare weersverwachtingen. De techniek van de weerlijn is verzorgd door Delta Invo in Rotterdam. Meer informatie over de weerlijnen is verkrijgbaar bij Frank van der Laan of Harry Otten van Meteo Consult in Wageningen, tel. 0317 423300.


17 apr 00 12:28

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie