Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Vervoersverbod voor bijen rondom Mariahoop

Datum nieuwsfeit: 17-04-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij

FRAME: L
FRAME: R

Bijenhouderij

Vervoersverbod voor bijen rondom Mariahoop

17 april 2000 -
In Mariahoop (gemeente Echt, Limburg) is onder bijen een uitbraak van Amerikaans vuilbroed geconstateerd. Teneinde verdere verspreiding van deze voor bijen besmettelijke ziekte te voorkomen is met de onderhavige regeling een vervoersverbod voor bijen binnen en vanuit het in de regeling omschreven gebied vastgesteld.De staatssecretaris van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij,

Gelet op de artikelen 30, eerste lid, en 31 van de Gezondheids- en welzijnswet voor dieren;

Besluit:

Artikel 1

Het is verboden bijen te vervoeren binnen en vanuit het gebied dat als volgt wordt begrensd:
vanaf de Linnerweg (Sint Odilienberg) de Schaapsweg volgend in oostelijke richting, overgaand in de Postweg (N293) volgend in zuidoostelijke richting overgaand in Provinciale Kerkenerweg richting tot de Duitse grens De Duitse grens volgend in zuidwestelijke richting, later ter hoogte van Koningsbosch volgend eerst in westelijke richting, later in noordelijke richting tot aan Bos en Broek. Bos en Broek volgend in noordelijke richting tot aan de Haeselaarsweg. De Haeselaarsweg volgend in westelijke richting tot Hekbergweg. Hekbergweg volgend in noordelijk richting tot de Scheidingsweg. De Scheidingsweg volgend in noordelijke richting tot aan de Patersweg. De Patersweg volgend in noordelijke richting tot aan de Brugweg. De Brugweg overgaand in de Houtstraat volgend in noordwestelijke richting tot aan de Clarastraat (Peij). De Clarastraat volgend in noordelijke richting tot aan de Kasteelweg. De Kasteelweg overgaand in de Hoogveldseweg (N571) volgend in noordoostelijke richting overgaand in St. Oosterweg, overgaand in Schrevenhofweg, overgaand in Huysbongerdweg, overgaand in Waarderweg, overgaand in De Waert, overgaand in Waardelijkweg, overgaand in de Linnerweg (Sint Odilienberg).

Artikel 2

Deze regeling wordt op 17 april 2000 om 18.00 uur bekend gemaakt aan de media en treedt onmiddellijk daarna in werking.

Artikel 3

Deze regeling wordt aangehaald als: Regeling vervoersverbod bijen Mariahoop 2000.

Deze regeling zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

De staatssecretaris van Landbouw, Natuurbeheer
en Visserij,
overeenkomstig het door de Staatssecretaris genomen besluit, J.F. de Leeuw, directeur-generaal LNV.Dossier


reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie