Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Inspraak over ontwerp brandweerkazerne Amersfoort

Datum nieuwsfeit: 17-04-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Amersfoort


s 5 april 2000

Inspraak over ontwerp brandweerkazerne

Inloopspreekuur op 17 april In maart 1999 stelde de gemeente het plan van aanpak vast voor het bouwen van een nieuwe brandweerkazerne. Vorige week stemden burgemeester en wethouders in met het voorlopig ontwerp. Maandag 17 april is er een inloopspreekuur in De Observant, Stadhuisplein 7. Iedereen is welkom tussen 16.30 en 19.00 uur.

De huidige plek van de brandweerkazerne aan de Van Asch van Wijckstraat voldoet niet aan de landelijke aanbevelingen voor de opkomsttijden van de brandweer. Om sneller te kunnen uitrukken, is gekozen voor verplaatsing naar de hoek van de Brabantsestraat/Kleine Koppel.

De inspraak
De ruimte om het plan te veranderen is beperkt. Daarom is gekozen voor inspraak in de vorm van raadpleging. Tijdens het inloopspreekuur op 17 april 2000 kunt u zich laten informeren. Architect, brandweer en deskundigen van de gemeente geven toelichting op de plannen en beantwoorden vragen. Daarnaast kunt u uw mening geven over het plan. U kunt het voorlopig ontwerp inzien in de Informatiewinkel van het Stadhuis. Tot uiterlijk 3 mei kunt u schriftelijk reageren bij: de gemeente Amersfoort, Sector SOB, ter attentie van mevrouw M. de Geus, Postbus 4000, 3800 EA Amersfoort.

Vervolg
De nieuwbouw van de brandweerkazerne past niet in het huidige bestemmingsplan (het uitbreidingsplan Soesterkwartier, 1966). Om de brandweerkazerne toch op deze plaats mogelijk te maken, komt er een zogenaamde vrijstellingsprocedure ex artikel 19 lid 1 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening. De inspraak gaat ook in het kader van deze procedure. Na de inspraak wordt het voornemen om vrijstelling te verlenen voor het bouwplan ter inzage gelegd. Gedurende deze periode kunt u uw zienswijzen hiertegen kenbaar maken bij burgemeester en wethouders van Amersfoort. U leest hierover tegen die tijd meer in Stadsberichten.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie