Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Overeenstemming over VUT-regeling bibliotheek Haarlemmermeer

Datum nieuwsfeit: 17-04-2000
Vindplaats van dit bericht
Vindplaats 2
Bron: Gemeente Haarlemmermeer
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Haarlemmermeer* Persberichten


+ 17 april 2000

... Discussie VUT-regeling Bibliotheek naar tevredenheid afgerond

De gemeente en de Stichting Openbare Bibliotheek Haarlemmermeer zijn na overleg tot overeenstemming gekomen over de Vut-regeling voor de bibliotheek. Na de verzelfstandiging van de bibliotheek bleek het voor een aantal medewerkers niet meer mogelijk vervroegd uit te treden. Dit was voor de bibliotheek aanleiding om actie te ondernemen. Na overleg en bemiddeling zijn beide partijen tevreden over de nieuw gemaakte afspraken.
In 1995 is de gemeentelijke Openbare Bibliotheek verzelfstandigd. Door die verzelfstandiging is de werknemer van de bibliotheek geen gemeenteambtenaar meer maar een werknemer van de Stichting Openbare Bibliotheek Haarlemmermeer. Door de wisseling van werkgever heeft er een aantal wijzigingen plaatsgevonden in de rechtspositie van de werknemers van de bibliotheek.
De meest opzienbarende wijziging had betrekking op de VUT-regeling waardoor het voor een aantal medewerk(st)ers onmogelijk werd om vervroegd uit te treden. De bibliotheek was van mening dat de gemeente financieel tegemoet moest komen aan de mensen die vervroegd uit wilden treden en schakelde uiteindelijk de rechter in.
Bij het conflict dat naar aanleiding hiervan is ontstaan is uiteindelijk de hulp ingeroepen van oud burgemeester de heer Lems. Hij heeft de kwestie onderzocht en de gemeente geadviseerd. Na grondig overleg is besloten dat de vervroegd uittredende werknemers van de Stichting Openbare Bibliotheek Haarlemmermeer een beroep moeten kunnen doen op het VUT-fonds voor de Bibliotheek. De gemeente stelt alsnog een bedrag beschikbaar van ca. 1,2 miljoen aan de bibliotheek om deze rechten te kunnen inkopen. De gemeente en de Stichting Openbare Bibliotheek Haarlemmermeer zullen samen onderzoeken in hoeverre het VUT-fonds voor de Bibliotheken zelfstandig (zonder inkoop) verantwoordelijk gehouden kan worden om de VUT-rechten van de betreffende medewerkers te honoreren. Dit is zowel voor de gemeente als voor de bibliotheek een bevredigende oplossing.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Afke Marks; 023-5676498

Aan deze tekst kunt u geen rechten ontlenen

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie