Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

CBS: Nederland zesde exportland van Israël

Datum nieuwsfeit: 17-04-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
CBS Webmagazine

Nederland zesde exportland van Israël

De handel tussen Nederland en Israël neemt al jaren sterk in omvang toe. Zowel de invoer- als de uitvoerhandel verdubbelt ongeveer per decennium. In 1999 ging minder dan 0,5 % van de Nederlandse export naar Israël. Van de Israëlische export ging 4% naar Nederland. Hiermee staat Nederland op de zesde plaats van alle landen waar Israël naar toe exporteert.

Handel met Israël van 1950-1999

In 1999 exporteerde Nederland naar Israël voornamelijk computers, computeronderdelen en transportmiddelen. Israël exporteerde voor het merendeel bloemen, chemische producten en kunstmest naar Nederland. Een kwart van alle kunstmest die Nederland invoert komt uit Israël. Hiermee is Israël, na België, onze tweede kunstmestleverancier. Behalve kunstmest exporteerde Israël vorig jaar ook veel computers, computeronderdelen en telecommunicatie- en audioapparatuur naar ons land.

Monique Tóth-Pál

Bron: CBS, Statline

Voor meer informatie: (infohih@cbs.nl)

© Centraal Bureau voor de Statistiek, Voorburg/Heerlen, 2000 Bronvermelding is verplicht. Verveelvoudiging voor eigen gebruik of intern gebruik is toegestaan.

Laatst gewijzigd: 17 april 2000

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie