Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Geen toestemming voor museumplan Belvédère in Oranjewoud

Datum nieuwsfeit: 17-04-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

P E R S B E R I C H T

Heerenveen, 17 april 2000.

Rijk geeft geen toestemming voor museumplan bij Belvédère in Oranjewoud.

Het ministerie van LNV is tegen de vestiging van een Centrum voor Moderne Kunst in Tjaardas bos bij de Belvédère in Oranjewoud. Men heeft onoverkomelijke bezwaren tegen het plan omdat een museum op die plek strijdig is met het rijksbeleid, zoals dat is geformuleerd in het Structuurschema Groene Ruimte.

Het rijk staat ingrepen en ontwikkelingen in en bij de zogenaamde Ecologische Hoofdstructuur (waarvan ook Tjaardas bos deel uitmaakt) niet toe. Alleen bij zwaarwegend maatschappelijk belang kan hiervan worden afgeweken. Het rijk vindt dat dat niet geldt voor het beoogde museum; bovendien is men van oordeel dat er alternatieve locaties voor het Centrum gevonden kunnen worden.

Gezien het standpunt van het rijk rest het college van burgemeester en wethouders geen andere conclusie dan dat een planologische procedure om de bouw van het Belvédère-Centrum in Tjaardas bos mogelijk te maken, niet haalbaar is. Op korte termijn zal overleg starten met de initiatiefnemers om te bekijken of een passende plek voor het museum elders in de gemeente Heerenveen kan worden gevonden.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie