Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Leerling wordt niet de dupe invoering nieuwe examens VMBO

Datum nieuwsfeit: 17-04-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen

Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen,
directie Voorlichting
Datum: 17-04-2000 Home

GEEN VMBO-LEERLING DE DUPE

Geen leerling wordt de dupe van de invoering nieuwe examens vmbo. In 2003 doen alle vmbo-leerlingen voor het eerst centraal examen nieuwe stijl. Dit examen wordt gefaseerd ingevoerd. Er wordt pas tot verplichte landelijke normering (bepalen van eindcijfers) overgegaan als dat verantwoord is. Tot die tijd kunnen de scholen afwijken van deze normering.

De landelijke norm wordt ontwikkeld in een pilot waaraan 40 scholen deelnemen. Deze scholen nemen dit schooljaar examens af in de nieuwe stijl. Scholen die niet aan de pilot meedoen kunnen vanaf het schooljaar 2001-2002 alvast de examenopgaven nieuwe stijl gebruiken en leveren daardoor ook een bijdrage aan de ontwikkeling van een landelijke norm. Uitgangspunt is dat 80 procent van de leerlingen in vier jaar tijd het diploma halen. Verplichte normering voor alle scholen wordt pas ingevoerd als blijkt dat dit uitgangspunt wordt gehaald.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie