Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

New Designers Award 2000 open voor aanmelding

Datum nieuwsfeit: 17-04-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

-PERSBERICHT-

Den Haag
17 april 2000

Ontwerp een bewaarsysteem voor een multicultureel product...

NEW DESIGNERS AWARD 2000 UITDAGING: FUSION STORAGE SOLUTION ?!

Opnieuw daagt de New Designers Award ontwerpers uit een oplossing te vinden voor een alledaags bewaarprobleem. Dit jaar wordt de populaire prijs uitgereikt aan het beste ontwerp van een bewaarsysteem voor multiculturele ingrediënten. De oproep voor een fusion storage solution sluit aan bij de populariteit van fusion cooking, de keuken die onder andere Europese en Aziatische kookkunsten combineert. De prijs is uitgeschreven omdat het huidige aanbod van bewaarsystemen niet aansluit op de toenemende globalisering in de keuken. Initiatiefnemer Stichting Architact en Brabantia belonen het winnende ontwerp met 7.500,-. Het ontwerp wordt door Brabantia daarna in productie genomen en internationaal gedistribueerd. Tijd voor een inhaalslag
"In tegenstelling tot de populariteit van fusion cooking is fusion storage, het toepassen en combineren van bewaarsystemen uit diverse landen, een uitdaging die nog openstaat" stelt Anne Slaats, manager corporate design & communication van Brabantia. "Fusion storage zou de keuken enorm kunnen verrijken met nieuwe, functionele en verrassende bewaartechnieken voor multiculturele ingrediënten die Nederlanders tegenwoordig massaal consumeren." Hoog tijd dus voor een inhaalslag vonden de initiatiefnemers van de New Designers Award 2000.
New Designers Award 2000
Ontwerp voor een multicultureel product, een vernieuwend en kwalitatief duurzaam bewaarsysteem dat functioneel, tijdloos en begeerlijk is; zo luidt de exacte omschrijving waaraan deelnemers van de New Designers Award 2000 moeten voldoen. De wedstrijd staat open voor studerende en afgestudeerde ontwerpers aan de opleidingen industrieel ontwerpen, vormgeving, architectonische vormgeving, interieur-ontwerp of aanverwante studies.

Eerdere winnaars van de New Designers Awardcation van Brabantia. "Fusion stor waren de ontwerpen van 'De Broodclip', een revolutionair bewaarsysteem voor brood, en de aluminium beschuitbus 'Quadrant'. Hans Kamphuis van de Stichting Architact:"Ik ben er van overtuigd dat ontwerpend Nederland niet eerder voor het probleem is gesteld aan een oplossing te werken voor het bewaren van bijvoorbeeld tacoschelpen, couscous, mie en pak soi."

De wedstrijd loopt van 14 april tot en met 14 juni 2000. Aanmelding voor deelname aan de New Designers Award kan via het wedstrijdsecretariaat (tel: 070-4161616).
De jury wordt gevormd door de heer J. Hoekstra (Design Academy Eindhoven), de heer Prof. Ir. J.J. Jacobs (hoogleraar Industriële Vormgeving, faculteit Industrieel Ontwerpen Delft), mevrouw Ir. A. Slaats (Brabantia) en de heer drs. Ir. H. Kamphuis, voorzitter van de jury. De winnaar zal in september 2000 bekend worden gemaakt.

- EINDE BERICHT -reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie