Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Archief Vereniging De Friesche Elf Steden naar Ryksargyf

Datum nieuwsfeit: 17-04-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Rijksarchiefdienst

Vereniging De Friesche Elf Steden geeft archief in bewaring aan het Ryksargyf

04/05/00

Het bestuur van de Vereniging De Friesche Elf Steden heeft besloten het archief van de vereniging in bewaring te geven aan het Ryksarchief. Op 17 april zal de officiële overdracht plaatsvinden in het Ryksargyf. Met deze overdracht wordt een belangrijke bron voor onderzoek naar de geschiedenis van de elfstedentochten veilig gesteld en toegankelijk voor onderzoek voor iedere belangstellende.

Het archief heeft een omvang van ca. 7 strekkende meter en loop over de periode 1909 tot ca. 1985. Het is geïnventariseerd door achiefmedewerker Barteld de Vries. Het belang vanhet archief is in het verleden al meermalen gebleken; verschillende onderzoekers, zoals Fenno Schoustra en drs. Johannes Lolkama hebben er reeds gebruik van gemaakt. Het archief bevat veel belangwekkend materiaal. Bijzonder is bijvoorbeeld de aanwezigheid van een grote verzameling foto´s en krantenknipsels. Zo bleek dat tijdens één van de laatste georganiseerde Elfstedentochten zelfs De Washington Post en Russische en Chinese kranten interesse toonden voor dit fenomeen.


Copyright © Rijksarchiefdienst

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie