Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Convenant: 20.000 plaatsen op arbeidsmarkt voor minderheden

Datum nieuwsfeit: 18-04-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid

18 april 2000 Nr. 2000/066

Convenant: 20.000 extra plaatsen op arbeidsmarkt voor minderheden

Het kabinet, MKB-Nederland en Arbeidsvoorziening hebben vandaag in Den Haag een convenant gesloten voor de plaatsing van 20.000 extra mensen uit etnische minderheidsgroepen dit jaar. Door deze afspraak kunnen etnische minderheden hun achterstand op de arbeidsmarkt verminderen. Het midden- en kleinbedrijf verwacht hierdoor te kunnen voorzien in moeilijk te vervullen vacatures.

De ministers Vermeend (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) en Van Boxtel (Grote Steden- en Integratiebeleid), MKB-voorzitter De Boer en CBA-voorzitter Van der Beek hebben vanochtend hun handtekening onder het convenant gezet. De extra plaatsing van 20.000 mensen uit minderheidsgroepen komt bovenop de reguliere plaatsingen van minderheden door Arbeidsvoorziening. MKB-Nederland en de aangesloten branches hebben zich als doel gesteld 30.000 vacatures aan te melden om de extra plaatsingen te realiseren.

De afspraak krijgt gestalte in zeven geselecteerde regio’s, waar Arbeidsvoorziening een sluitende aanpak zal realiseren voor de nieuwe instroom en ook voor het zittend bestand van etnische minderheden. De resultaten van het convenant worden elektronisch bijgehouden en zijn voor de betrokken partijen tussentijds te volgen. Er is een website van Arbeidsvoorziening (www.werkzaken.nl) waar geïnteresseerde werkgevers meer informatie kunnen vinden en vacatures kunnen aanmelden. Ook is er een landelijk telefoonnummer (0800-8001) voor informatie en het melden van vacatures voor etnische minderheden. Werkzoekenden behorende tot een etnische minderheid die nog niet zijn ingeschreven bij een arbeidsbureau, kunnen zich aanmelden bij een plaatselijk arbeidsbureau of Centrum voor Werk en Inkomen. Minister Vermeend en minister Van Boxtel zullen deelnemen aan een voorlichtingskaravaan waarmee dit project onder de aandacht van werkgevers zal worden gebracht.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie