Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Uitslag prijs Kunst en Vormgeving 2000 West-Vlaanderen

Datum nieuwsfeit: 18-04-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Provincie West-Vlaanderen

Persberichten

Uitslag Provinciale Prijs voor Kunstambachten en Industriële Vormgeving 2000
Brugge, 18/4/2000
De Provinciale Prijs voor Kunstambachten en Industriële Vormgeving van West-Vlaanderen was in 2000 bestemd voor keramiek. Iedereen die geboren is in West-Vlaanderen of op 1 januari 2000 sedert tenminste vijf jaar wettig in West-Vlaanderen gedomicilieerd was, kon deelnemen. Op voorstel van de jury heeft de bestendige deputatie van de provincie West-Vlaanderen volgende uitslag goedgekeurd:


* laureaat t.b.v. 100.000 fr. en de zilveren ereplaket van de Provincie West-Vlaanderen toekennen aan Tjok Dessauvage (°1948) uit Sint-Eloois-Winkel voor zijn drie inzendingen Potstructuur - Energiepatroon, Potstructuur - Leegte-volume en Potstructuur - Introspectie


* eerste premie t.b.v. 75.000 fr. en de bronzen ereplaket van de Provincie West-Vlaanderen toekennen aan Tine Deweerdt (°1970) uit Brugge voor haar inzendingen Potsculptuur, Potsculptuur en Urne

* tweede premie t.b.v. 25.000 fr. en de bronzen ereplaket van de Provincie West-Vlaanderen in ex aequo toekennen aan : à Greet Blomme (°1965) uit Blankenberge voor haar inzendingen Opus I, Opus II
en Opus III
à Carlos Caluwier (°1956) uit Zwevegem voor zijn inzendingen Hazewind, Giraf
en Steenbok
à Hilde Suykens (°1959) uit Roeselare voor haar inzendingen Status-quo,
Vertwijfeling en Geliefden

Door de Vriendenkring Kunst Houtland en Sideline Communication Service wordt een aanmoedigingspremie van 10.000 fr ter beschikking gesteld. Deze gaat naar Stijn Vandekerckhove (°1972) uit Waregem voor zijn inzendingen Snijwerk III, Gedwongen huwelijk en Le grand bleu.

Er waren 71 deelnemers met in totaal 191 kunstwerken.

De jury was samengesteld uit de leden mevrouw Carmen Dionyse (keramiste - Gent) en de heren Lieven Daenens (conservator Museum voor Sierkunst - Gent), Piet Stockmans (keramist - Genk) en Jan Walgrave (conservator Fabiolazaal - Antwerpen) en Ludo Valcke, directeur provinciale dienst voor Cultuur als voorzitter.

Op voorstel van de jury heeft de bestendige deputatie beslist een tentoonstelling te organiseren in 2001, samengesteld uit de werken van de laureaat en de geprimeerden, aangevuld met werk van een aantal geselecteerden.
Het betreft één tot drie kunstwerken van Gerd Boeraeve, Iris Debruyne, Rik Delrue, Koenraad Dewaele, Dhuyvettere Norbert, Dorine Fischer, Monique Haelewijn, Stefaan Huyghe, Nicolien Kolmeijer, Yoon-Kyung Lee, Natasja Lefevre, Marleen Vancoppenolle, Claude Verduyn en Gerda Vermoere.

MEER INFORMATIE KUNT U BEKOMEN BIJ HET PROVINCIEBESTUUR VAN WEST-VLAANDEREN,DIENST CULTUUR - SECTIE BEELDENDE KUNST, KONING LEOPOLD II-LAAN 41 TE BRUGGE
BIJ MEVR. CHRIS MINTEN : 050/40.34.02

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie