Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

CBG: Nieuwe informatie ernstige lever- en huidreacties

Datum nieuwsfeit: 18-04-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
College ter Beoordeling van Geneesmiddelen

Actueel


18 april 2000

Nieuwe belangrijke veiligheidsinformatie: Ernstige lever- en huidreacties geassocieerd met VIRAMUNE (nevirapine) 200 mg tabletten en 50 mg/5 ml orale suspensie.

Viramune (werkzame bestanddeel: Nevirapine) is geïndiceerd voor de combinatie-behandeling van HIV1 infectie in patiënten met ernstige of verergerende immunodeficiëntie (AIDS).
Ernstige en levensbedreigende lever- en huidreacties (inclusief gevallen van Stevens-Johnson syndroom en toxische epidermale necrolyse) vormen de belangrijkste bekende bijwerkingen van nevirapine. Ondanks vermelding in de productinformatie worden er nog altijd nieuwe gevallen, met name van klinische hepatitis (leverontsteking), gemeld. Bij een aantal meldingen ...

Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie