Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Werkgroep De Boer: meer eenheid en eenvoud in loonbegrippen

Datum nieuwsfeit: 18-04-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
MKB-Nederland

MKB Nieuws, bericht

18-04-2000
Werkgroep De Boer: meer eenheid en eenvoud in de loonbegrippen Breng meer eenheid in de hefingssystematiek voor premieloon en fiscaal loon. Neem de grondslag van het uitkeringsloon in beginsel als uitgangspunt voor zowel het premieloon als het fiscaal loon. Vereenvoudig de grondslag uitkeringsloon-premieloon-fiscaal loon zo veel mogelijk. En orden de loonbestanddelen helder die uitsluitend tot de grondslag fiscaal loon behoren en niet tot de grondslag uitkeringsloon-premieloon-fiscaal loon.

Dat zijn kort samengevat de centrale voorstellen die de werkgroep Loonbegrip onder voorzitterschap van MKB-Nederland voorzitter Hans de Boer op 18 april heeft aangeboden aan minister Jorritsma van Economische Zaken. De werkgroep Loonbegrip is een initiatief van de door de minister van Economische Zaken ingestelde van Commissie Vermindering Administratieve Lasten.

Bij haar voorstellen heeft de werkgroep de vermindering van administratieve lasten voor de werkgever voorop gesteld. Het gaat dan om lasten als gevolg van de discoordinatie van de drie loonbegrippen: het uitkeringsloon, het premieloon voor de heffing van premies werknemersverzekeringen en het fiscale loon voor de heffing van loonbelasting en premies volksverzekeringen. De lasten worden veroorzaakt door het aantal handelingen dat verricht moet worden, registratieverplichtingen en onduidelijkheid in de wet- en regelgeving.
In een nota van MKB Nederland van november 1999 onder de titel "Het ene loon is het andere niet" is geconstateerd dat een verlichting van de administratieve lasten met enige honderden miljoenen guldens kan worden bereikt door een betere aansluiting van grondslagen en heffingssystematieken. De voorstellen van de werkgroep loonbegrip leiden er tevens toe dat het loonstrookje voor de werknemer eenvoudiger wordt.

In het rapport wordt aangegeven dat een deel van de maatregelen reeds op korte termijn kan worden geimplementeerd. Bij deze eerste tranche gaat het concreet om vereenvoudiging van de dagloonsystematiek, afdracht op hetzelfde moment en vereenvoudiging van de polisadministratie. De tweede tranche betreft vervolgstappen die voor de langere termijn perspectief beiden op een verdere verlichting van de administratieve lasten. Het gaat dan bijvoorbeeld om het afschaffen van de WW-franchise, vervangen van het begrip premiedagloon door premiejaarloon, uniformering van uitkeringsloon en fiscaal loon en de introductie van het begrip overige beloningen.

Minister Jorritsma toonde zich zeer content met het haar aangeboden rapport. Ze benadrukte het belang van daadwerkelijke implementatie van de maatregelen en kondigde aan te zullen bevorderen dat er een implementatieteam komt om het wetgevingsproject te begeleiden.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie